Donacija slatkiša razveselila korisnike Socijalne samoposluge

Marija Zlatar predsjednica je Općinskog društva Crvenog križa Hlebine
27/11/2020
Socijalno ugroženim starijim osobama dijelimo maske i dezinficijense
27/11/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica dobilo je donaciju slatkiša i kave, a koju će u ovo predblagdansko vrijeme podijeliti korisnicima Socijalne samoposluge.

Akciju prikupljanja ‘slatkih’ donacija pokrenula je Dina Perković nakon objave članka u medijima o Socijalnoj samoposluzi Gradskog društva Crvenog križa i ideje kako bi slatkišima za djecu i kavom za odrasle uljepšali nadolazeće blagdane.

Dina Perković u svojoj je Facebook grupi ‘Nada svake mame’ pozvala dobre ljude da sudjeluju u prikupljanju donacija, a Koprivničanci su se u samo nekoliko sati organizirali i odlučili razveseliti korisnike Socijalne samoposluge.

– Na sakupljanje me potaknulo saznanje da će ove sakupljene slatkiše dobiti netko tko inače nema mogućnosti da si ih priušti. Predblagdansko je razdoblje i bilo mi je drago pozvati ljude da djeluju, zapravo me uvijek najviše razveseli ta moć zajedništva i pomoć koju su ljudi jedni drugima spremni pružiti – kazala je Perković.

Za samo jedan vikend, naši sugrađani velikog srca, prikupili su 751 komada slatkiša i kave odnosno oko 150 kilograma, za sve korisnike Socijalne samoposluge.

Od doniranih proizvoda volonteri Crvenog križa složili su 122 paketa koje će dobiti svi korisnici Socijalne samoposluge, a sadržaj paketa ovisi o broju osoba u kućanstvu korisnika, a da je akcija prikupljanja bila uspješna govore nam zadovoljni osmijesi na licima korisnika već na prvoj podjeli u našoj Socijalnoj samoposluzi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content