Donacija DV Tratinčica razveselila korisnike Socijalne samoposluge

Darujte krv – spasite život, dođite na akcije DDK od 17. do 21. travnja
17/04/2023
Članovi ŽIT-a DCK Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su na Tehničkom zboru sustava civilne zaštite
20/04/2023

KOPRIVNICA – Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica preuzeli su u utorak, 18. travnja 2023. godine 735 kilograma prehrambenih namirnica i higijenskih proizvoda koje su uz pomoć roditelja, baka i djedova te teta iz vrtića prikupili mališani iz svih objekata Dječjeg vrtića Tratinčica.

Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu koprivničkog Crvenog križa pokrenule su odgojiteljice u povodu Svjetsko dana činjenja dobrih djela, 16. travnja s namjerom senzibiliziranja zajednice te kako bi djecu od malih nogu naučila pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Polaznici svih odgojnih skupina cijeli tjedan pričali su o humanosti i solidarnosti uz veliku pomoć slikovnice „Drvo dobrih djela“, koju su dobili od Hrvatskog Crvenog križa u sklopu projekata „Education for Humanity from an early age – the Humanity Corner“ (u prijevodu „Učenje humanosti od malih nogu – Kutić humanosti“).

Cilj slikovnice „Drvo dobrih djela“ je djecu predškolske i rane školske dobi potaknuti na prepoznavanje potreba i poticanje na djelovanje unutar lokalne zajednice, razvoj empatije, solidarnosti, humanosti i prihvaćanje različitosti te destigmatizacija siromaštva i stvaranje boljeg, osjetljivijeg i humanijeg društva općenito.

Pri preuzimanju prikupljene donacije djelatnici koprivničkog Crvenog križa pozvali su naše najmlađe sugrađane i njihove odgojiteljice da ih posjete i vide gdje su njihove namirnice završile.

Zahvaljujemo svim sudionicima ove hvale vrijedne akcije, koja je dobrano napunila police naše Socijalne samoposluge i sigurno će razveseliti korisnike. Budući da je u DV Tratinčica prikupljeno mnogo prehrambenih i higijenskih proizvoda, ovaj tjedan će u Socijalnoj samoposluzi humanitarne pakete dobiti mnogo više korisnika nego inače.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content