Članovi ŽIT-a DCK Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su na Tehničkom zboru sustava civilne zaštite

Donacija DV Tratinčica razveselila korisnike Socijalne samoposluge
19/04/2023
Dobrovoljni darivatelji u travnju 2023. darivali 465 doze krvi
21/04/2023

KOPRIVNICA – U četvrtak, 20. travnja 2023. godine na prostoru Sajmišta u Koprivnici održan je Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite u organizaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Koprivničko-križevačke županije, a povodom njezine 30. obljetnice.

Na zboru su aktivno sudjelovali i članovi Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koji su posjetiteljima prezentirali svoju opremu za djelovanje u kriznim situacijama (šator, krevete, stolove i klupe, kombi vozilo, auto-prikolicu, tendu, lutke za vježbu reanimacije, odnosno pružanja prve pomoći, ruksak za izvanredne situacije Set to go, promotivni materijali za izvanredne situacije i prvu pomoć, isušivač, AVD – automatski vanjski defibrilator za vježbanje reanimacije osobama koje imaju srčani zastoj, prsluk za vježbanje Heimlichovog zahvata kod gušenja, torbice prve pomoći).

Od ostalih službi civilne zaštite na Tehničkom zboru sudjelovali su Hrvatska vatrogasna zajednica, Ravnateljstvo civilne zaštite, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gorska služba spašavanja i HGSS Stanica Koprivnica, Policijska uprava koprivničko-križevačka i Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Tehnički zbor bio je edukativnog karaktera, usmjeren na djecu vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi kojima su sve navedene službe prezentirati svoj djelokrug rada. Obzirom na krizne situacije s kojima smo bili suočeni posljednjih godina, od izuzetne je važnosti ovladati osnovnim informacijama od najranije dobi, a takva znanja mogu pomoći u spašavanju života.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content