Dobrovoljni darivatelji u siječnju dali 464 doze krvi, novi jubilarci Šestanj i Restović

Kroz projekt Volonter penzioner umirovljenici redovito vježbaju
17/01/2023
Za Socijalnu samoposlugu građani u Supernovoj donirali 288 kg hrane i 58 higijenskih proizvoda
21/01/2023

KOPRIVNICA – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu od 16. do 20. siječnja 2023. godine održane su akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Prva četiri dana bile su to gradske akcije DDK u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a u petak u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj i Sokolovcu.

Na akcijama u GDCK Koprivnica tijekom četiri dana dobrovoljni darivatelji su dali 419  doza krvi. U ponedjeljak su prikupljene 104 doze, u utorak 109 doza, u srijedu 114, a u četvrtak 92 doze dragocjene tekućine. Pristupilo je 448 darivatelja, a među njima je i osmero onih koji su krv dali prvi puta. Na akciji u petak u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj krv su dala 34 darivatelja, od njih 40 koliko je pristupilo akciji,  s tim da je petoro darivatelja po prvi put pružilo ruku spasa. Na akciju u Sokolovcu odazvalo se 11 dobrovoljnih darivatelja i svi su mogli dati krv odnosno prikupljeno je 11 doza.

Akcije u siječnju su rezultirale i s dva jubilarna darivanja sa stotom dozom, a to su darivatelji Dražen Šestanj iz Glogovca i Želimir Restović iz Koprivnice. Iznimno smo ponosni na naše jubilarce te im želimo još mnogo darivanja.

Na siječanjskim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 499 darivatelja, koji su dali 464 doze krvi. Prvi puta je krv dalo 13 dobrovoljnih darivatelja, kojima čestitamo na njihovoj odvažnosti i plemenitosti.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zahvaljuju svima na odazivu i darovanoj krvi. Ujedno pozivamo darivatelje i one koji to žele postati da dođu na neku od budućih akcija, a idući mjesec je to od 13. do 20. veljače.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content