Dobrovoljni darivatelji krvi u kolovozu dali 422 doze dragocjene tekućine

Za Socijalnu samoposlugu u Supernovi i KTC-u prikupljeno 302 kg hrane
22/08/2022
Umirovljenici iz Kluba Volonter penzioner na Opatovini gledali Histrione
31/08/2022

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba od 16. do 22. kolovoza 2022. godine provodilo akcije dobrovoljnog darivanja krvi na svojem području. Zbog smanjenih zaliha darivatelji su bili dodatno pozvani da dođu pružiti ruku, što su oni u velikom broju i učinili.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u kolovozu su završile ukupno sa 422 sakupljene doze krvi, a od kojih je 331 muški darivatelj te 91 žena. Ujedno smo imali dva jubilarna darivatelja krvi sa stotom dozom – Ivica Gašparić i Ivan Kukec te 9 novih darivatelja koji su se odvažili po prvi puta pružiti ruku spasa.

U prva tri dana počevši s utorkom 16. kolovoza do  četvrtka 18. kolovoza akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica gdje je sakupljeno ukupno 301 doza krvi. Akcija je u petak 19. kolovoza nastavljena u Tvornici Vegeta i Podravka jela, a sakupljeno je 28 doza dragocjene tekućine. U ponedjeljak 22. kolovoza prikupljene su 93 doze krvi na akcijama održanim u Goli te Koprivničkom Ivancu.

HVALA svima koji su svoje slobodno vrijeme odvojili za darivanje krvi te tako iskazali plemenitost, humanost i veliko srce! !

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content