Dobrovoljni darivatelji krvi iz Drnja i Peteranca na izletu u Baranji

Mobilni tim podijelio 220 paketa potrebitim korisnicima u 11 općina
22/11/2023
Završetak projekta Ready2Respond – Poboljšanje pripreme i odgovora na krize
27/11/2023

KOPRIVNICA – Dobrovoljni darivatelji krvi i članovi općinskih društava Crvenog križa Drnje i Peteranec su u subotu, 25. studenog 2023. godine bili u Baranji. Izlet je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s općinskim društvima Drnje i Peteranec, a sudjelovalo 40 darivatelja i članova Crvenog križa.

U selu Karanac posjetili su poznati Zimski vašar i Čvarakfest, na kojem su uživali u raznovrsnoj ponudi domaćih autohtonih proizvoda. Uz štandove sa suhomesnatim proizvodima, sirevima, mljevenom paprikom, medom, kolačima, vinom i rakijom te različitim rukotvorinama topili su se čvarci, pekle kobasice, kuhao čobanac, a uz različite okuse i mirise livada u Karancu bila je mjesto odličnog druženja i zabave.

U Baranji su darivatelji krvi iz Drnja i Peteranca posjetili i vinariju Borarium u Zmajevcu. Uz priču o nekadašnjoj i današnjoj proizvodnji vina na tom prostoru razgledali su zbirku tradicijskih vinarskih i vinogradarskih predmeta te podrum u 30 metara visokoj lesnoj stijeni u kojem je temperatura uvijek oko 11 stupnjeva. Tamo su imali prilike degustirati nekoliko vrsta vina te kušati domaći kruh s masti i paprikom.

Nakon panoramskog razgleda baranjskih vinograda uslijedio je povratak u Podravinu, gdje je organizirana večera i druženje. U Grofovoj hiži u Gabajevoj Gredi izletnici su se družili uz glazbu, pjesmu i ples.

Među 40-ak izletnika bile su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev te predsjednice općinskih društava Drnje i Peteranec Štefica Petrović i Ljubica Požgaj, a cjelodnevno druženje je prošlo u odličnoj atmosferi te uz dogovore o budućim humanitarnim djelovanjima na područjima tih dviju općina.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content