Crveni križ sudjelovao u programu obilježavanja dana civilne zaštite

U Goli održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa
02/03/2015
Održana prva edukacija u sklopu projekta „Socijalna košarica“
06/03/2015

KOPRIVNICA – Državna uprava za zaštitu i spašavanje, odnosno Područni ured za zaštitu i spašavanje zajedno sa Županijskim stožerom za zaštitu i spašavanje i Gradskim stožerom za zaštitu i spašavanje Koprivnica, u ponedjeljak 2. ožujka 2015. godine u Koprivnici na Zrinskom trgu organizirao je prigodne radne i svečane aktivnosti s upozorenjem na postajanje opasnosti i rizika od katastrofa, a u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite. Na trgu se predstavilo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije s programom ‘Prezentacija dijela opreme za izvanredne situacije’ u sklopu koje je građanima predstavljet ‘Set2go’ – ruksak za krizne situacije Hrvatskog Crvenog križa koji sadrži set za prvu pomoć, higijenski set i praktični set, a kojeg i građani mogu naručiti preko svojih društava Crvenog križa.
Na trgu su bili još Policijska uprava Koprivničko- križevačka koja je promovirala akciju „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem prezentacije minsko-eksplozivnih sredstava i opasnosti koje prijete od istih, HGGS – Bjelovar (Koprivnica) održao je smotru opreme za zaštitu i spašavanje, a Koprivničko-križevačka županija prezentirala je opremu nabavljenu vlastitim sredstvima i međunarodnim programom.
U programu su sudjelovali i obišli sve službe župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal te županijska pročelnica za obrazovanje Branka Cuki te gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak sa zamjenikom Mišelom Jakšićem i predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Zoran Gošek.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content