Članovima Kluba dijabetičara ‘Slatko srce’ podijeljeni prigodni paketi

Marija Čižmek primila je priznanje HCK kao kandidatkinja za volontera godine.
24/12/2020
Blagoslovljen Božić i sretna nova 2021. godina
24/12/2020

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je uoči blagdana podijelilo Slatke pakete djeci i mladima, članovima ‘Kluba dijabetičara Slatko srce’, kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

S obzirom da oboljeli od dijabetesa ne mogu i ne smiju uživati u slasticama, koje se u većini kućanstava naveliko pripremaju u ovo doba godine, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u sklopu projekta, nabavilo slatke prehrambene proizvode bez šećera ili sa smanjenim udjelom šećera, a koji su oboljelima prikladni za konzumiranje. Podijeljeno je ukupno 15 paketa s  raznim keksima, čokoladama, namazima i sokovima koji su razveselili naše članove, a pogotovo one najmlađe te im dodatno uljepšali ovo blagdansko doba u godini. Osim slatkiša dobili su ručno rađene i personalizirane kožne torbice u koje će moći spremiti sve što im je potrebno za reguliranje i kontrolu razine šećera u krvi te oznake za pojas u autu i narukvice s natpisom Dijabetes TIP 1, a kako bi se u slučaju potrebe moglo prikladno i brzo intervenirati.

‘Klub dijabetičara Slatko srce’ započeo je s djelovanjem u kolovozu 2020. godine s ciljem okupljanja djece i mladih oboljelih od dijabetesa i njihovih roditelja kako bi ih se informiralo o novostima u liječenju dijabetesa, pravilnoj prehrani, važnosti redovitih sportskih aktivnosti u reguliranju razine šećera u krvi, ali i upoznavanja šire zajednice s problemima s kojima se susreću oboljeli od dijabetesa.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content