Članovi Kluba mladih Crvenog križa sudjelovali u preventivnoj akciji ‘Sigurno na dva kotača’

Darivatelji krvi Podravke na izletu u Novom Vinodolskom
20/06/2022
U subotu u Supernova centru prikupljamo donacije za našu Socijalnu samoposlugu
21/06/2022

KOPRIVNICA – U subotu, 18. lipnja 2022. godine članovi Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovali su u preventivnoj akciji ‘Sigurno na dva kotača ‘ koju je organizirala postaja prometne policije Koprivnica, a održana je na parkiralištu kod Doma mladih.

Svrha akcije je bila promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikala, kao i svih ostalih sudionika u prometu, a sve s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti, smanjenja posljedica u prometnim nesrećama, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa, korištenje kacige za vrijeme vožnje, motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u članstvo moto-udruga te “privikavanje” ostalih sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motocikala.

Mladi članovi Crvenog križa Koprivnica prisutnima su prezentirali pokaznu vježbu na temu “Skidanje kacige s unesrećenog motociklista”, koja je izazvala velik interes okupljenih kao i njihova prezentacija ‘ pijanih naočala’ i pružanja prve pomoći unesrećenima u prometnoj nesreći.

Na čelu s zaposlenikom GDCK Koprivnica Kristijanom Kolarekom, uz asistiranje Karle i Patrika Kolareka, u prezentaciji pokazne vježbe sudjelovali su članovi Kluba mladih Gabrijela Vojvodić, Ivana Matak i Elizabeta Forjan .

U prezentaciju vježbe kao i u vježbu reanimacije na lutki s velikim  zanimanjem uključili su se mnogobrojni prolaznici, a najviše članovi Moto klubova koji su kasnije sudjelovali u defileu ulicama Koprivnice te na motorijadi na Šoderici.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content