Članovi Kluba 100 u posjetu Predsjednici Republike Hrvatske

Građani učili kako reanimirati srce
21/10/2019
Jubilarna priznanja primit će 123 darivatelja
25/10/2019

KOPRIVNICA – Članovi Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije, kao i predstavnici gradskih društava Crvenog križa iz Koprivnice, Đurđevca i Križevaca, u petak 18. listopada 2019. godine posjetili su Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na Pantovčaku gdje su sudjelovali na Danu otvorenih vrata. Čast da prisustvuju susretu s Predsjednicom Republike Hrvatske, dobrovoljni darivatelji krvi imali su jer su izrazili želju za posjetom njezinoj rezidenciji. Naši darivatelji naš su ponos jer su sedam  godina prvi u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi prema broju stanovnika, a koprivnički darivatelji su u samom vrhu u Hrvatskoj.

Na danu otvorenih vrata, među brojnim okupljenim udrugama i posjetiteljima, uz prigodni program, Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović naglasila je da je tema Dana otvorenih vrata „Za dostojanstvenu i sretnu treću dob“, posvećen umirovljenicima koji nakon desetljeća provedenih u radu, skrbi za obitelj i posvećenosti bližnjima žive zrele godine života.

„Demografski problemi postaju sve vidljiviji na mnogim područjima života, a posebice u skrbi o starijima i toga moramo biti svjesni. Potičem stoga naše lokalne zajednice na razvoj sustavne skrbi za sugrađane starije dobi, kako bi svaki čovjek kojemu je to potrebno, bez obzira na prihode ili mjesto stanovanja, imao primjerenu društvenu skrb“, zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović, poručivši kako upravo naši stariji sugrađani svojim iskustvom i brižnom blizinom pokazuju kako optimističnije živjeti.

Darivatelji su nakon zajedničkog programa posjetili Predsjednicu u njezinom uredu i tom prilikom Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica poklonila je predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović licitar u obliku crvenog križa s natpisom Koprivnica, tradicijski suvenir koji je izradila Medičarna Špičko iz Koprivnice, a Hrvatski Crveni križ nagradio za inovativni promidžbeni artikl.

Naših 30 darivatelja i zaposlenika gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac, nakon službenog dijela programa, imali su priliku prošetati rezidencijom predsjednice na Pantovčaku, te razgledati umjetnine i prostorije u kojima Predsjednica svakodnevno boravi i radi.

 

Foto: Ured Predsjednice Republike Hrvatske

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content