Županov prijem za najzlatnije darivatelje

Stjepan Lončar prvi predsjednik Kluba 100
28/10/2014
Medalje Grada dobili Ljubica Alvađ, darivatelji Dolenec, Šprem i Vazdar i dr. Šnajdar
05/11/2014

KOPRIVNICA – Darko Koren, koprivničko-križevački župan, upriličio je tradicionalni prijem za darivatelje krvi koji su krv dali 75 i više puta (žene) i 100 i više puta (muški) u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Prijem je održan u prostorima Doma za straije i nemoćne osobe u Koprivnici, a tom prigodom, novim darivateljima župan Darko Koren uručio je srebrnjake s likom Svetog Marka Križevčanina, zaštitnika Koprivničko-križevačke županije, a predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković uručila je zlatne narukvice. Ove godine nagrađeni su Josip Đurinčić, Josip Dolenec, Josip Šprem, Josip Vazdar, Vladimir Berend, Đorđe Kiš i Anđela Kožarić.

Broj davanja na 100 stanovnika u Hrvatskoj iznosi 4,30 davanja za 2013. godinu. Na području Koprivničko-križevačke županije u 2013. godini prikupljeno je ukupno 8.258 doza krvi, a s prikupljenim dozama Koprivničko-križevačka županija ostvarila je 7,14 davanja krvi na sto stanovnika, čime je najuspješnija od svih županija u Hrvatskoj.

Na prijemu je bio i dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa koji je istaknuo kako ono što je postignuto u Koprivničko-križevačkoj županiji može biti samo želja mnogim naprednim zemljama. Uz čestitke darivateljima, predsjednik Jelić je višetrukim darivateljima izrazio poštovanje i zahvalnost na učinjenom.

Župan Darko Koren je također pohvalio i zahvalio darivateljima na njihovoj plemenitosti.

Okupljene darivatelje i goste pozdravili predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković, ravnateljica Adela Sočev i dr. Čedomir Maglov iz Hrvatskog Zavoda za transfuzijsku medicinu, a na prijemu su bili predstavnici svih triju društava Crvenog križa iz naše županije te predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova.

Govor_JelićPočetak_sviZbor

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content