Župan Darko Koren upriličio prijem za višestruke darivatelje krvi

Na akciji u listopadu prikupljeno 508 doza krvi
21/10/2016
Svečano obilježeno 135. godina Crvenog križa Koprivnica i Dan dobrovojnih darivatelja krvi
26/10/2016

KOPRIVNICA – U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe u ponedjeljak 24. listopada 2016. godine župan Darko Koren priredio je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji su krv darivali 100 i više puta u proteklih godinu dana. Županov prijem upriličen je tradicionalno kako bi se obilježio 25. listopada koji se slavi kao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. S područja Koprivničko- križevačke županije novi višestruki darivatelji su: Josip Bauman, Branko Djurašević, Ivan Domišljanović, Josip Gregurec, Mijo Krolo, Ivan Matota, Marijan Mraz, Vladimir Mašić, Zlatko Priščan, Marijan Rošker, Martin Strmecki, Ranko Šegerc, Josip Špehar, Dražen Šadek i Franjo Tukša. Našim plemenitim darivateljima, župan Darko Koren i predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Dubravka Jaković uručili su zlatne narukvice Crvenog Križa i srebrnjak s likom sv. Marka Križevčanina, zaštitnika naše županije.

Na tradicionalnom prijemu također su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec, predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković, ravnatelji svih zdravstvenih ustanova, članovi Odbora Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, predstavnici gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te mnogobrojni uvaženi gosti. Predsjednik Kluba 100, darivatelja krvi županijskog Društva Crvenog križa, Stjepan Lončar na svečanosti je predstavio Spomen knjigu u kojoj su predstavljeni svi darivatelji sa 100 i više davanja. Klub 100, Dobrovoljnih darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko- križevačke županije, osnovan je na Dan darivatelja krvi, 25. listopada 2014. godine.

Smisao ovog već tradicionalnog prijema je prije svega da se Vama, darivateljima zahvali na tome što ste toliko puta svoje najvažnije tekućine dali za nečiji život. Dobrovoljno darivanje krvi je još jedna izuzetno važna disciplina u kojoj je Koprivničko-križevačka županija najbolja u Republici Hrvatskoj. Najmanje što možemo učiniti za Vas je da ovaj dan obilježimo u zahvalu na Vaš humani rad i beskrajnu plemenitost koju pružate. Ovaj plemeniti poziv davanja plemenite krvi je jedno najveće davanje koje je poznato u ljudskom rodu i od srca Vam još jednom hvala na tome – rekao je župan Darko Koren okupljenim darivateljima kojih je sada više od 80.

Ravnateljica društva Crvenog križa Koprivničko- križevačke županije Adela Sočev, zahvalila je županu i Županiji na tradicionalnom prijemu i spomenula kako smo četvrtu godinu za redom prva županija u Republici Hrvatskoj prema broju davanja krvi na sto stanovnika koji iznosi 7,45 davanja, dok je u prvih devet mjeseci ove godine prikupljeno već 6.511 doza dragocjene tekućine.

Prigodni program u Domu za starije i nemoćne osobe priredio je Mješoviti pjevački zbor Kluba za starije Mariška.

 

prijem-1prijem-3prijem-6prijem-4

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content