Župan Darko Koren upriličio prijem za višestruke darivatelje krvi

Tvrtka VEMO TRADE donirala 10 tisuća kuna za akciju ‘ Solidarnost na djelu 2020.’
21/10/2020
U listopadu dobrovoljni darivatelji krvi dali su 422 doze krvi!
23/10/2020

Župan Darko Koren upriličio prijem za višestruke darivatelje krvi
KOPRIVNICA – U Lovačkoj kući u Sokolovcu, u petak 23. listopada 2020. godine, župan Darko Koren priredio je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji su dali krv 100 i više puta. Županov prijem upriličen je tradicionalno kako bi se obilježio 25. listopada koji se slavi kao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, tom prilikom uručeni su i pokloni novim darivateljima sa 100 i više davanja, a na prijem je organiziran uz poštivanje svih uputa Kriznog stožera i pridržavanja epidemioloških mjera.
Našim plemenitim darivateljima, župan Darko Koren uručio je srebrnjak s likom sv. Marka Križevčanina, zaštitnika naše županije, a predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković zlatne narukvice, dar Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. S područja Koprivničko- križevačke županije novi višestruki darivatelji krvi su Bebek Ivan, Betlehem Ivan, Blažek Branko, Grudić Ivica, Komljenović Hrvoje, Kozulić Božidar, Krapinec Vladimir, Lazar darko, Matovina Zoran, Mihoci Đuro, Poljak Krsto, Seretin Stjepan, Topolko Stjepan, Vukonić Božidar, Mihalić Jadranko, Farkaš Ivan i Štefanić Zdravko.
Na tradicionalnom prijemu također su prisustvovali Željko Pintar predsjednik županijske skupštine, predsjednici Gradskih društava Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac, GD CK Đurđevac Branka Stipović, i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinjec, načelnik općine Sokolovac Vlado Bakšaj i ravnateljice gradskih društava Crvenog križa iz naše županije.
-Već osam godina postižemo sjajne rezultate zahvaljujući svima vama, na koje možemo biti doista ponosni. U 2019. godini prikupljeno je ukupno 7.938 doza krvi, a prosjek nam je 6,87% davanja na 100 stanovnika čime smo već osmu godinu zaredom prva županija u Hrvatskoj. Čestitam svima koji su utkali svoj doprinos u ove sjajne rezultate te posebno zahvaljujem Županiji koja godinama održava ovu tradiciju zahvale našim zlatnim darivateljima, zahvalila je županu i Županiji na tradicionalnom prijemu ravnateljica društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije Adela Sočev
Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković u svom je emotivnom govoru izrazila zahvalu zlatnim darivateljima koji „svakim pružanjem ruke pokazuju istinsku ljubav, odanost prema čovjeku, i to anonimno, besplatno i solidarno“.
-Svakom dozom darovane krvi pomažete u ostvarivanju najveće, najčešće i jedine želje mnogih bolesnih i stradalih- ozdraviti. Ima li išta ljepše, plemenitije i vrijednije od pružanja nove prilike, dara života. Neizmjerno Vam se zahvaljujem na svakoj kapi darovane krvi, na vašoj plemenitosti, humanosti, hrabrosti koju iskazujete bezuvjetnim davanjem dijela sebe za drugoga i to već dugi niz godina a posebno sada u novonastaloj situaciji koja nas je zadesila, epidemiji koronavirusom (COVID.19). Krv je toliko dragocjena, kompleksna i nezamjenjiva tekućina u liječenju mnogih bolesti. Zahvaljujući vama, dobrovoljnim darivateljima nije zabilježen niti jedan slučaj nemogućnosti liječenja zbog nedostatnosti krvi ili krvnih pripravaka, što znači da su u potpunosti zadovoljene potrebe zdravstva u cijeloj Republici Hrvatskoj za zdravom krvlju i krvnim pripravcima što je privilegij manjeg dijela svijeta u ovim teškim vremenima. Uz vas darivatelje, zahvaljujem i marljivim djelatnicima, organizatorima i volonterima u društvima CK, institucijama i ustanovama, općinama i gradovima, zdravstvenim djelatnicima, stručnjacima u Hrvatskom zavodu za transfuziju, istaknula je predsjednica Jaković .
Nagrađenim dobrovoljnim darivateljima krvi obratio se i župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren i naglasio:

– Drago mi je što smo se unatoč epidemiološkoj situaciji uspjeli okupiti u ovom sastavu i broju, naravno, držeći se svih mjera i preporuka, a zahvaljujem i načelniku Bakšaju na gostoprimstvu. Zaista iskreno cijenimo svu nesebičnost, humanost i dobrotu koju naši darivatelji dugi niz godina iskazuju, dajući dio sebe za drugoga i predano pomažući u spašavanju ljudskih života. Vaš doprinos zajednici u kojoj živite, ali i cjelokupnom zdravstvenom sustavu, je od velike važnosti i bez vaše se uloge ne može zamisliti suvremena medicina. Izuzetno sam sretan i ponosan što sam na čelu Županije koja ostvaruje ovakve sjajne rezultate, kako smo čuli, već osmu godinu zaredom, i hvala vam svima koji ste to omogućili. Želim vam mnogo zdravlja i još mnogo darivanja krvi kako bismo nastavili ovu lijepu tradiciju, zaključio je župan.
U ime nagrađenih darivatelja nazočnima se obratio Božidar Vukonić koji je u svom govoru istaknuo kako su zapravo svi dobrovoljni darivatelji blagoslovljeni dobrim zdravljem i prilikom da pomažu onima koji nisu te sreće.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content