Župan Darko Koren upriličio prijem za višestruke darivatelje krvi!

Za Dan dobrovoljnih darivatelja krvi uručeno 123 jubilarna priznanja
28/10/2019
Predstavnici koprivničkog Crvenog križa posjetili GDCK Rijeka
29/10/2019

KOPRIVNICA – U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, u ponedjeljak 28. listopada 2019. godine, župan Darko Koren priredio je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji su dali krv 100 i više puta. Županov prijem upriličen je tradicionalno kako bi se obilježio 25. listopada koji se slavi kao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, a tom prilikom uručeni su i pokloni novim darivateljima sa 100 i više davanja.

Našim plemenitim darivateljima, župan Darko Koren uručio je srebrnjak s likom sv. Marka Križevčanina, zaštitnika naše županije, a predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković zlatne narukvice, dar Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. S područja Koprivničko- križevačke županije novi višestruki darivatelji krvi su Ljubica Babec, Ivica Bermanec, Božidar Belec, Željko Crnjaković, Božidar Flis, Josip Grabarić, Damir Jembrek, Ivan Lacković, Ivan Ledinski, Anka Ledinski, Zlatko Međimorec, Damir Morić, Miroslav Restek, Vlado Šarec i Đuro Špoljar.

Na tradicionalnom prijemu također su prisustvovali Željko Pintar predsjednik županijske skupštine, Darko Sobota i Ratimir Ljubić zamjenici župana, Branko Hrg saborski zastupnik, Tihomir Kvakarić predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Melita Samoborec zamjenica gradonačelnika Koprivnice, Sandro Novosel pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam u ime grada Križevaca, predsjednici Gradskih društava Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac, GD CK Đurđevac Branka Stipović, i potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trakoštanec, ravnateljice gradskih društava Crvenog križa iz naše županije, te mnogobrojni uvaženi gosti.  

-Biti human , dobar, brižan pun ljubavi za čovjeka… Svojom dobrotom i to anonimno i besplatno, solidarno pomagati u ostvarenju najvažnije, najčešće i jedine želje mnogih bolesnika i stradalih. Ima li išta ljepše, plemenitije i vrijednije od pružanja nove prilike, dara života. Neizmjerno vam zahvaljujem na vašoj plemenitosti, bezuvjetnom davanju dijela sebe za drugoga, na darivanju krvi, naglasila je u svom obraćanju skupu predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković.

-Već sedam godina postižemo sjajne rezultate zahvaljujući svima vama, na koje možemo biti doista ponosni. U 2018. godini prikupljeno je ukupno 8.080 doze krvi, a prosjek nam je 6,99 davanja na 100 stanovnika čime smo već sedmu godinu zaredom prva županija u Hrvatskoj. Čestitam svima koji su utkali svoj doprinos u ove sjajne rezultate te posebno zahvaljujem Županiji koja godinama održava ovu tradiciju zahvale našim zlatnim darivateljima, zahvalila je županu i Županiji na tradicionalnom prijemu ravnateljica društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije Adela Sočev.

Darivanje krvi nije sportska disciplina, gdje se treba natjecati, već je to samo po sebi najvažnija kategorija, zato je lijepo svake godine čuti, a sada po sedmi puta zaredom, da samo prva županija po broju darivanja na 100 stanovnika. Izuzetno sam sretan i ponosan što sam na čelu Županije koja ostvaruje takve rezultate, zahvala svima vama dobrovoljnim darivateljima krvi koji to ostvarujete, svima onima koji tim sustavom rukovode i upravljaju, a mi ćemo Vam danas na simboličan način zahvaliti na tome, istaknuo je župan Darko Koren  koji je čestitao svim jubilarnim darivateljima  te im uručio srebrnjak s likom sv. Marka Križevčanina, zaštitnika naše županije.

U ime nagrađenih darivatelja nazočnima se obratio Božidar Flis koji se iz osobnog iskustva uvjerio kako darovana krv može nekome spasiti život, a u njegovom slučaju njegov vlastiti, jer je nedugo poslije darivanja krvi doživio nesreću, nakon koje je dobio krv koja mu je spasila život.

Prigodni program u Domu za starije i nemoćne osobe priredio je Mješoviti pjevački zbor Kluba za starije Mariška pod vodstvom Ane Pleskalt.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content