Župan Darko Koren upriličio prijem za višestruke darivatelje krvi!

Počelo je provođenje radionica Kodovi Sigurnost na vodi u četvrtim razredima osnovnih škola
29/10/2018
Akcijom Solidarnost na djelu prikupljeno je 76.156,20 kuna
02/11/2018

KOPRIVNICA – U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe je u utorak 30. listopada 2018. godine župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren priredio tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji su dali krv 100 i više puta u proteklih godinu dana. Županov prijem upriličen je kako bi se obilježio 25. listopada koji se slavi kao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. S područja Koprivničko – križevačke županije novi višestruki darivatelji krvi su: Ilija Bilić, Kruno Botko, Zdenko Franjkić,  Milan Horvat, Željko Klasan, Miroslav Madunić, Zvonko Mihaljev, Ivan Peti, Marijan Šaško, Marijan Špoljarić, Milorad Štrbac i Vlado Varga.

Našim plemenitim darivateljima, župan Darko Koren i predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Dubravka Jaković uručili su zlatne narukvice Crvenog križa i srebrnjak s likom sv. Marka Križevčanina, zaštitnika naše županije.

Prijemu su također su prisustvovali Željko Pintar predsjednik županijske skupštine, Darko Sobota i Ratimir Ljubić zamjenici župana, Tihomir Kvakarić predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Damir Felak saborski zastupnik, Hrvoje Janči gradonačelnik Đurđevca, Melita Samoborec  zamjenica gradonačelnika Koprivnice, Sandro Novosel pročelnik grada Križevaca, predsjednici Gradskih društava Crvenog križa iz Đurđevca  Branka Stipović, Koprivnice Vjekoslav Štimac i Križevaca Franjo Husinec, Tatjana Mušlin iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, ravnatelji Gradskih društava Crvenog križa iz naše županije, te mnogobrojni uvaženi gosti.  

Skupu se obratila predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koja je istakla vrijednost dobrovoljnog darivanja krvi i naglasila: „Svojom dobrotom, i to anonimno, besplatno i solidarno, činite veliko djelo i želim vam zahvaliti na davanju sebe za drugoga. Ujedno vam čestitam vaš dan, a važno je spomenuti i tri velike obljetnice – 65 godina organiziranog davalaštva krvi, 140 godina od osnivanja prve dobrovoljne humanitarne udruge i 25 godina međunarodnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva. Dobrovoljno darivanje krvi neprocjenjivo je nacionalno bogatstvo, a uz darivatelje zahvaljujem i svima ostalima koji su dio tog sustava, jer se zahvaljujući svima vama Županija može ponovno pohvaliti prvim mjesto prema broju prikupljenih doza krvi, i to već šestu godinu zaredom. Upravo ste vi, darivatelji, svojim herojskim činom najbolji primjer mladima, i želim vam da i nadalje nastavite širiti svoju plemenitost.

Ravnateljica društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije Adela Sočev, zahvalila je županu i Županiji na tradicionalnom prijemu. “Već šest godina postižemo sjajne rezultate zahvaljujući svima vama, na koje možemo biti doista ponosni. U 2017. godini prikupljene su ukupno 8.452 doze krvi, daleko iznad plana od sedam tisuća, a prosjek nam je 7,3 davanja na 100 stanovnika čime smo već 6. godinu zaredom prva županija u Hrvatskoj. Čestitam svima koji su utkali svoj doprinos u ove sjajne rezultate te posebno zahvaljujem Županija koja godinama održava ovu tradiciju zahvale našim zlatnim darivateljima.“

Posebno biranim riječima skupu se obratio župan Darko Koren  „Županija je već niz godina predvodnik u dobrovoljnom davanju krvi i želim iskreno zahvaliti svima vama na kojima se temelje takvi odlični rezultati. Ovaj naš tradicionalni susret za mene je poseban jer zrači atmosferom dobrote i to je najmanje što možemo učiniti za vas koji ste heroji našeg društva. Ova Županija je kroz vas dala ono najvrjednije što ima te se nadam da prepoznajete zahvalnost i poštovanje koje vam iskazujemo. Želim vam dobro zdravlje te da i dalje sudjelujete u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, pomažete drugima i spašavate živote te da se sljedeće godine okupimo u još većem broju.“.

Prigodni program u Domu za starije i nemoćne osobe priredio je Mješoviti pjevački zbor Kluba za starije Mariška.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content