Za Socijalnu samoposlugu u centru Supernova prikupljeno 200 kg hrane

U kolovozu dobrovoljni darivatelji krvi dali su 432 doze krvi!
20/08/2021
Dobrovoljni darivatelji krvi iz Gole na izletu
23/08/2021

KOPRIVNICA – U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo u subotu, 21. kolovoza u Shopping centru Supernova, prikupili smo 200 kilograma različitih prehrambenih proizvoda te četiri komada higijenskih potrepština. Prije toga u Socijalnoj samoposluzi nije bilo ni jedne mesne konzerve ili paštete, dok su sada na njezinim policama 52 komada. Nedostajalo je i riže, koje su građani donirali 30 kilograma, a svakako će nekome mnogo značiti i prikupljeno brašno, ulje, tjestenina, šećer, sol i ostala hrana.

Volonterke Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dijelile su kupcima u Supernova centru letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimale donacije te na kraju s našim djelatnicima sve razvrstale na police Socijalne samoposluge. Zahvaljujući donacijama svakoga tjedna možemo podijeliti pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama našim sugrađanima koji su u potrebi.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali. Ako niste stigli ostaviti neki prehrambeni proizvod u kolicima naših volontera, a željeli bi pomoći, svoje donacije možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7 radnim danom od 7 do 15 sati, a ako želite pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465. Naravno, pomoći možete i volontiranjem, javite nam se!

U akciji prikupljanja donacija i ovaj put su sudjelovale umirovljenice volonterke uključene u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content