Voditelji podmlatka i mladih Crvenog križa iz osnovnih i srednjih škola na edukaciji Prve pomoći

U 2014. godini prikupljeno 5714 doza krvi!
05/01/2015
Akcije dobrovoljnog davanja krvi u siječnju
12/01/2015

ORAHOVICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je seminar za voditelje podmlatka i mladih iz osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije iz pružanja prve pomoći.
Seminar je održan 8. i 9. siječnja 2015. godine u Edukacijskom centru u Orahovici, a namijenjen je bio voditeljima iz škola koji će pripremati ekipe za natjecanja mladih Crvenog križa.
Edukaciju su proveli dr. Dragutin Šnajdar i dr. Dražen Curman, koprivnički liječnici i predavači Prve pomoći u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica te suci na natjecanjima mladih. Dr. Dragutin Šnajdar upoznao je voditelje s načinom priprema ekipa, a voditelji su pod njegoviim vodstvom vježbali zbrinjavanje različitih povreda, dok su s dr. Curmanom vježbali reanimaciju te su upoznati s načinom korištenja automatskog vanjskog defibrilatora (AVD-a).
Na kraju osposobljavanja, voditelji su polagali ispit te su svima podijeljene Potvrde o osposobljenosti za pripreme ekipa za natjecanja.
Natjecanja mladih Crvenog križa počinju 14. ožujka na gradskim razinama, dok će se međužupanijska natjecanja održati 18. travnja 2015. godine, a državno natjecanje je 9. svibnja 2015. Godine u Splitu.

Edukacija PP 2 (Custom) - web Edukacija PP 3 (Custom) - web Edukacija PP 4 (Custom) - web

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content