Upozorili smo kupače na sigurnost kupanja

Akcije darivanja krvi trajat će cijeli tjedan
17/07/2014
Prikupljeno 544 doza krvi, prvi puta krv dalo 29 darivatelja
25/07/2014

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Općinskog društva Crvenog križa Legrad obišli su kupailišta Šodericu i Halasz csardu na Dravi u Općini Legrad. Kupače su upoznali s pravilima ponašanja na i uz vodu te su podijelili letke Hrvatskog crvenog križa ‘Nauči sigurnost na vodi’. Usto, najmlađe kupače na oba kupališta razveselili su loptama Crvenog križa.

U akciji je sudjelovala i Policijska uprava Koprivničko-križevačka. Policijska službenica za nadzor i planiranje Ureda načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke Tatjana Židov obišla je zajedno s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica kupališta te je postavila plakate Policijske uprave na kojima su također istaknuta važna pravila za kupače.

Cilj zajedničke akcije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provest će i narednih tjedana ovakve akcije, a sudjelovat će i na festivalu Showderica u subotu 26. srpnja 2014. godine.

Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi po prvi puta, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ.

Letak Kodeks sigurnosti na vodi Sigurnost na vodi 1 Sigurnost na vodi 3Šoderica, Sigurnost na vodi

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content