Učenici volonteri dijelili prehrambene i školske pakete u Socijalnoj samoposluzi

Stižu toplinski valovi, zaštitite zdravlje od velikih vrućina
06/08/2019
Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC
09/08/2019

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’ održana je akcija podjele donacija u Socijalnoj samoposluzi, na kojoj su učenici volonteri, članovi volonterskih grupa koprivničkih osnovnih škola ‘Braća Radić’, ‘Đuro Ester’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’, dijelili donacije korisnicima kojima je to najpotrebnije.

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica svake srijede se organiziraju akcije podjele humanitarnih paketa koje su donirali građani, a učenici volonteri su zajedno s odraslim volonterima, 7. kolovoza 2019. godine, dijelili prehrambene i školske pakete koju su sami prikupili na akcijama prikupljanja školskog pribora u svojim školama.

Učenici volonteri sudjeluju iz 3 koprivničke osnovne škole, OŠ ‘Đuro Ester’, OŠ Braća Radić’ i OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’, a ove srijede su pakete dijelili Fran Šijak, Fran Sokolić, Fran Henezi i Vinko Wolf.

Učenici volonteri podijelili su već 50 paketa s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama te školskim priborom. Projektom ‘Volimo volontiranje’ naše najmlađe i dalje odgajamo za volontiranje te ih potičemo da se već od djetinjstva uključe u humanitarno djelovanje pomaganjem onima kojima je potrebno.

Gradsko  društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima  Gradom Koprivnica, koprivničkim osnovnim školama ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije ‘Rad na dar’ provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ʹUčinkoviti ljudski potencijaliʹ 2014. – 2020).

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content