Učenici volonteri dijelili prehrambene i školske pakete u Socijalnoj samoposluzi

U Robnom centru KTC prikupljeno oko 110 kilograma hrane i 14 komada higijenskih potrepština
kolovoz 12, 2019
U kolovozu dobrovoljni darivatelji krvi dali 404 doze krvi
kolovoz 20, 2019

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’ održana je akcija podjele donacija u Socijalnoj samoposluzi, na kojoj su učenici volonteri, članovi volonterskih grupa koprivničkih osnovnih škola ‘Braća Radić’, ‘Đuro Ester’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’, dijelili donacije korisnicima kojima je to najpotrebnije.

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica svake srijede se organiziraju akcije podjele humanitarnih paketa koje su donirali građani, a učenici volonteri su zajedno s odraslim volonterima, 14. kolovoza 2019. godine, dijelili prehrambene i školske pakete koju su sami prikupili na akcijama prikupljanja školskog pribora u svojim školama.

Učenici volonteri sudjeluju iz 3 koprivničke osnovne škole, OŠ ‘Đuro Ester’, OŠ Braća Radić’ i OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’, a ove srijede paket su dijelile Eva Šimunić, Maria Slobođanec i Nina Hudinčec.

Učenici volonteri podijelili su već 60 paketa s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama te školskim priborom. Projektom ‘Volimo volontiranje’ naše najmlađe i dalje odgajamo za volontiranje te ih potičemo da se već od djetinjstva uključe u humanitarno djelovanje pomaganjem onima kojima je potrebno.

Gradsko  društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima  Gradom Koprivnica, koprivničkim osnovnim školama ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije ‘Rad na dar’ provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ʹUčinkoviti ljudski potencijaliʹ 2014. – 2020).

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.