Učenici OŠ „Braća Radić“ posjetili Hrvatski Crveni križ

U sklopu projekta Sigurnost na vodi osposobljeno 18 juniora spasilaca
09/02/2024
Na akcijama u veljači dobrovoljni darivatelji dali 453 doze krvi, imamo i jednog novog jubilarca
16/02/2024

KOPRIVNICA – Učenici osmih razreda koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“, koji sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti Podmladak Crvenog križa, u ponedjeljak, 12. veljače 2024. godine bili su na terenskoj nastavi u sjedištu Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu. Predvođeni prof. Lidijom Petras, koja vodi podmladak u toj školi i ujedno je potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, razgledali su edukativno-izložbeni prostor Edukacijskog centra HCK i sudjelovali na radionici prve pomoći.

Edukativno-izložbeni prostor je pomno osmišljen i prilagođen školskom uzrastu, s interaktivnim i multimedijskim sadržajima povezanima s temama građanskog odgoja i obrazovanja te zdravstvenog odgoja. Učenici su se također upoznali s povijesnim razvojem Crvenog križa te sadašnjim djelatnostima te organizacije kao što su darivanje krvi, spašavanje na vodi, prva pomoć, volontiranje, socijalne samoposluge, zdravstveni programi, Set2Go.

U Edukacijskom centru HCK učenici su pogledali film o opasnostima na internetu, naučili načela Crvenog križa i aktivno sudjelovali na radionici prve pomoći. Učili su o hitnim stanjima koja ugrožavaju život te važnosti poznavanja barem osnova pružanja prve pomoći kako bi nekome mogli spasiti život. Pri tom je naglasak bio na postupcima u slučaju besvjesnog stanja i reanimacije.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content