U tijeku druga podjela humanitarnih paketa iz Fonda europske pomoći za najugroženije

U lipnju akcije dobrovoljnog davanja krvi od 12. do 16. lipnja
08/06/2017
Svjetski dan darivatelja krvi obilježen sportskim susretima i druženjem u Molvama
12/06/2017

KOPRIVNICA- Hrvatski Crveni križ (HCK) nositelj je projekta „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije. Razdoblje trajanja projekta je od 30. rujna 2016. godine do 29. rujna 2017. godine s ciljem ublažavanja siromaštva pružanjem pomoći najsiromašnijim građanima koji žive ispod granice siromaštva primarno podjelom hrane i higijenskih namirnica. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica jedno je od 26 društava partnera u ovom projektu, vrijednom ukupno više od 8,3 milijuna kuna.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica primilo je 1.998 paketa s hranom koji su do sada podijeljeni na području 10 općina i u sjedištu GD CK Koprivnica, a u Općinu Peteranec će se paketi isporučiti slijedeći tjedan čime završava druga od tri planirane podjele paketa. Slijedeća podjela kreće početkom srpnja 2017. godine u kojoj će biti uključeni i paketi s higijenom.

U podjeli paketa na području GD CK Koprivnica pomogli su naši volonteri, predsjednici općinskih društava, zaposlenici GD CK Koprivnica, Općine kod kojih smo ostavili pakete ukoliko korisnike nismo zatekli kod kuće prilikom podjele paketa i Dobrovoljna Vatrogasna Društva Imbriovec i Novigrad Podravski.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content