U sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’ podijeljeno 80 paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama

Predstavljene mogućnosti volontiranja za građane
10/05/2018
Sudjelovali smo u vježbi evakuacije i spašavanja u prostorima Koprivničko- križevačke županije
11/05/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u trgovačkim centrima i podjele paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama korisnicima.

Do sada je održano 8 akcija podjele te je od sredine veljače 2018. godine do danas podijeljeno 80 paketa korisnicima koji prema  Sporazumu o kriterijima za dodjelu paketa potpisanog između Grada Koprivnice i Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica ostvaruju pravo na pakete. Pravo na pakete u sklopu projekta ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

Projekt ‘Volimo volontiranje’ financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content