U sklopu projekta ‘Sigurnije škole i vrtići’ podijeljeno 145 torbica prve pomoći

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi 1. travnja 2021.
29/03/2021
Dobrovoljni darivatelji krvi darivali 32 doze!
02/04/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica podijelilo je predstavnicima svih škola i dječjih vrtića s područja djelovanja društva 145 kompleta prve pomoći. U svrhu poticanja društava Crvenog križa na suradnju sa školama i vrtićima te poticanja škola i vrtića na ostvarivanje prava na oznaku ‘Sigurna škola’ i ‘Sigurni vrtić’, Hrvatski Crveni križ osigurao je komplete prve pomoći i informativne letke o projektu Sigurnije škole i vrtići.

Po jedan komplet prve pomoći i informativni letak dobile su sve osnovne i srednje škole te dječji vrtići, ukupno 25 škola i vrtića, među kojima su i Glazbena škola i COOR Podravsko sunce, te je tako podijeljeno 80 torbica predviđenih za svaki svoj objekt koji je u sastavu matičnih škola ili vrtića.

-U ime Dječjeg vrtića Vrapčić (Gola, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec i Đelekovec) zahvaljujem na hvalevrijednom projektu “Sigurna škola” i “Sigurni vrtić” te kompletima prve pomoći koji nam svakako daju sigurnost i naravno nadu da ih nećemo trebati koristiti – rekla nam je Sanela Brgles, jedna od ravnateljica koje su preuzeli naše komplete.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je za potrebe edukacija o prvoj pomoći dobilo 65 takvih torbica prve pomoći, na temelju prijavljenih ekipa za Natjecanje mladih Crvenog križa u školskoj godini 2019./2020., ali smo i te torbice podijelili po školama prepoznavši potrebu za podizanje svijesti djece, mladih i djelatnika školskih ustanova o važnosti kontinuiranog stjecanja i usavršavanja znanja iz prve pomoći.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content