U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ obišli smo 18 petih razreda u županiji

Druženjem s volonterima obilježili smo Međunarodni dan volontera
06/12/2019
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u 2019. završavaju u prosincu
06/12/2019

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ je nakon kratke stanke nastavilo s provođenjem sata odgoja za humanost u sklopu kojeg se učenike petih razreda osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije, podučava o počecima djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o načelima prema kojima pokret djeluje u svijetu i u Hrvatskoj te o humanitarnom radu i volontiranju.

Do sada je sat odgoja za humanost održan za ukupno 344 učenika u 18 razrednih odjeljenja petih razreda i to u osnovnim školama Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Gornjoj Rijeci, Vladimira Nazora u Križevcima te u Svetom Petru Orehovcu. Učenici su pratili  provođenje sata s velikim zanimanjem i puno pitanja, a svima najinteresantniji dio je ponavljanje naučenog gradiva igranjem online kvizova Upari par – spojiti značajni datum s događajem, Upari par – Povijest Crvenog križa ili Poveži temeljna načela Crvenog križa s definicijama.

Sat odgoja za humanost osmišljen je kako bi se učenike od malih nogu educiralo o važnosti Crvenog križa u društvu, o humanitarnoj pomoći i volontiranju, na koji način i što se sve može prikupljati, zašto je bitno prijaviti sve humanitarne akcije, a sve s ciljem da ih se potakne na humanitarne aktivnosti od malih nogu.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content