U Shopping centru SUPERNOVA u Koprivnici prikupljeno 210 kilograma hrane i 60 komada higijenskih potrepština

Na akcijama u veljači dobrovoljni darivatelji krvi dali su 456 doza krvi!
19/02/2021
Sudionicima projekta ‘Mali humanitarko’ podijeljeni promotivni materijali
23/02/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u Shopping centru SUPERNOVA u Koprivnici u subotu, 20. veljače 2021. u vremenu od 9 do 13 sati. Akcija prikupljanja za Socijalnu samoposlugu provedena je uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka za zaštitu od širenja koronavirusa.

U prikupljanju su sudjelovali volonteri umirovljenici koji su uključeni u projekt ‘Volonter penzioner’. Oni su kupcima dijelili letke s popisom najpotrebnijih artikala za Socijalnu samoposlugu i preuzimali donacije. Naši sugrađani ovoga puta su za Socijalnu samoposlugu donirali 210 kilograma prehrambenih namirnica i 60 komada higijenskih potrepština na čemu smo im zahvalni. Naknadno možete donijeti svoje donacije u prostore Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radića

7. Zahvaljujemo svima na vrijednim donacijama i pozivamo sve da sudjeluju i u budućim akcijama.

U sklopu projekta ‘Volonter penzioner’, Grad Koprivnica i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zajednički su osmislili inovativni program „Umirovljenici za umirovljenike“. Program podrazumijeva uključivanje umirovljenika u aktivnosti Socijalne samoposluge koja djeluje u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica i pruža pomoć za rješavanje socijalnih problema za umirovljenike i starije osobe koje su u socijalnoj potrebi. Pomoć se sastoji od toga da će određeni broj umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi dobivati pakete s osnovnih prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Umirovljenici – volonteri će dio donacija izdavati umirovljenicima i starijim osobama koje su u socijalnoj potrebi i dolaze po pakete u Socijalnu samoposlugu, dok će ostatak donacija biti podijeljen u obliku paketa ostalim sugrađanima koji su u potrebi.

Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta ‘Volonter penzioner’ da se jave na broj 048/642-193. Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content