U projektu Živjeti zdravo hodali i volonteri koprivničkog Crvenog križa

Održana edukacija ‘Razvoj programa volontiranja učenika’
25/01/2018
Konzum donirao 12.750 kuna za Pučku kuhinju koprivničkog Crvenog Križa
30/01/2018

KOPRIVNICA- Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica uključilo se u subotu 27. siječnja 2018. godine u aktivnosti u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije “Hodajmo do zdravlja”.
Naši volonteri krenuli su u šetnju u ovom projektu u kojem je cilj promicanje tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane u svrhu očuvanja i unaprjeđenja tjelesnog, mentalnog i spolnog zdravlja te prevencije debljine i kroničnih nezaraznih bolesti. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica uspješno je uključeno u Nacionalni program „Živjeti zdravo“ od samog njegovog početka sredinom listopada 2017. godine, kada je na početnoj konferenciji u Koprivnici ravnateljica GDCK  Koprivnica Adela Sočev u svom izlaganju upoznala nazočne sa zdravstvenim programima koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a to su dobrovoljno davalaštvo krvi, programi prve pomoći, zaštita i spašavanje na vodi, preventivne zdravstvene aktivnosti i drugo te istaknula pozitivna iskustva u provođenju tih programa.

Projekt su ove subote podržale zamjenice gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec koje su se pridružile sudionicima i volonterima u šetnji. Pod vodstvom kineziologa Mihaela Buzine, sudionici su prošli stazom „ Živjeti zdravo“ koja  započinje na Zrinskom trgu pa se nastavlja Trgom B. Jelačića, Trgom T. Bardeka, ulicom B. Radića, Sajmišnom, Reberinskom, Trgom L. Brozovića, a završava u gradskom parku. Staza „Živjeti zdravo“, prema svojoj dužini, prilagođena je svim dobnim skupinama, kako šetačima početnicima i onima u boljoj kondiciji.

U gradu Koprivnici organizirano hodanje provodit će se svake subote s početkom u 10,00 sati sa Zrinskog trga 1.

Projekt je Vlada Republike Hrvatske u srpnju 2015. godine proglasila Nacionalnim programom, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content