U prikazu masovne nesreće u Rasinji sudjelovalo i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Miroslav Restek iz Koprivnice 100. je puta dao krv!
15/04/2019
Špoljar Đuro iz Lepavine novi je član Kluba 100
17/04/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo je na vježbi masovne nesreće u povodu obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe u organizaciji  Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. U vježbi su uz Crveni križ i organizatora sudjelovali i varaždinski Zavod za hitnu medicinu, vatrogasci JVP Koprivnica i DVD Rasinja, prometna policija i učenici koprivničke srednje medicinske škole.

Vježba je održana u subotu 13. travnja 2019. godine, a scenarij vježbe temeljio se na prometnoj nesreći u kojoj je osobno vozilo naletjelo na vozilo za dijalizne pacijente, a nakon frontalnog sudara u nesreći sudjeluje još jedno osobno vozilo. Ozlijeđeno je 13 osoba koje nakon poziva žurnim službama zbrinjavaju svi sudionici vježbe.

Šminkerice Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Božica Gašpar i Nevenka Posavec pobrinule su se za realistični prikaz ozljeda na 13 ozlijeđenih koje su utjelovili učenici Srednje medicinske škole Koprivnica.

Cilj vježbe bio je da se građanima prikaže na koji način djeluje hitna medicinska služba te im također ukazati  na važnost hitne medicinske službe prilikom hitnih intervencija, a pogotovo intervencija većih razmjera.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content