U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima održano međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa

Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC
06/04/2019
U Robnom centru KTC prikupljeno 200 kilograma hrane i 13 komada higijenskih potrepština
08/04/2019

KOPRIVNICA – Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, održanom u OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima u subotu 6. travnja 2019. godine, u kategoriji mladeži pobijedila je ekipa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci, a u kategoriji podmladka OŠ Molve koje će predstavljati Koprivničko-križevačku županiju na državnom natjecanju 11. svibnja 2019. u Našicama.

Natjecanje je organiziralo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije za našu i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a osim natjecatelja, mentora, volontera i organizatora prisutni su bili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel, Dr. Franjo Husinec, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci i član Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa koji je i otvorio natjecanje te Dubravka Jaković predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe u kategoriji podmlatka: PŠ Josipa Generalića Hlebine – OŠ Drnje, OŠ Sidonije Rubido Erdody iz Gornje Rijeke, OŠ Molve, OŠ Rovišće i OŠ Vladimira Nazora Daruvar te u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica, Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca i Gimnazija Ivana Zakmardija  Dijankovečkog iz Križevaca.

Pobjednička ekipa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca nastupila je u sastavu: Tena Vurnek, Adela Balić, Marta Koprić, Nikola Horvat, Laura Vukelja i Karla Harča kao rezervni član, a pod stručnim vodstvom mentorice Jelkice Štironje.

Ekipa Osnovne škole Molve s mentoricom Željkom Ivandijom Goll koja je  osvojila prvo mjesto u kategoriji podmlatka, nastupila je u sastavu Viktorija Bukovčan, Mia Domitrović, Hana Sefer, Regina Halaček, Nika Gazdek i Ivana Žufika kao rezervni član.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Ovim putem zahvaljujemo i svim volonterima, sucima i ostalim radnim tijelima natjecanja koji su se pobrinuli da sve protekne u redu i prema pravilima.

Čestitamo svim ekipama na uloženom trudu i pokazanom znanju o Crvenom križu i o prvoj pomoći, a pobjedničkim ekipama želimo puno uspjeha na državnom natjecanju u Našicama 11. svibnja 2019. godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content