U Klubu umirovljenika gostovale muzealke

Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u subotu u Shopping centru Supernova
17/06/2021
Na akcijama u lipnju dobrovoljni darivatelji krvi darivali 384 doze krvi!
18/06/2021

KOPRIVNICA – U Klubu umirovljenika, koji je osnovalo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu EU projekta „Volonter penzioner“, u četvrtak, 17. lipnja organizirali smo druženje s gošćama iz Muzeja grada Koprivnice. Kustosica, etnologinja Vesna Peršić Kovač i muzejska pedagoginja, povjesničarka umjetnosti Maša Zamljačanec uvodno su predstavile ustanovu u kojoj rade i najavile izložbu „Bluza – povijest mode u Podravini“.

Muzealke su u Klubu umirovljenika pokazale nekoliko bluza, koje će se naći izložbi u Galeriji grada Koprivnice. Ti odjevni predmeti podsjetili su okupljene na modu, običaje i događaje iz mladosti te pokrenule priče i prisjećanja na prošla vremena. Dvije umirovljenice na druženje su donijele svoje bluze i marame te su muzealke odmah snimile njihova kazivanja o tim predmetima odnosno gdje ih je, kada i tko nosio.

Klub umirovljenika nalazi se u prizemlju poslovno-stambene zgrade na Trgu E. Kumičića 4. Umirovljenici tamo mogu doći svaki radni dan od 10 do 12 sati, učlaniti se i uključiti u neke od brojnih i različitih programa. Član može postati svaki umirovljenik. Svi programi su besplatni, a za učlanjenje treba samo osobna iskaznica i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content