U četvrtak provodimo akciju Solidarnost na djelu – prikupljenim novcem kupit će se tenisice za školarce

Akcija za Socijalnu samoposlugu u Trgovačkom centru Koprivnica
03/10/2014
Podržite akciju Solidarnost na djelu koja se provodi danas u Koprivnici
09/10/2014

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi tradicionalnu 42. Sabirnu akciju ‘Solidarnost na djelu 2014’.

Akcija će se provesti u četvrtak 9. Listopada 2014. godine u vremenu od 15,30 – 19,00 sati na području Grada Koprivnica, a na područjima mjesnih odbora tijekom vikenda te na područjima općina do kraja mjeseca.

Solidarnost na djelu zajednička je tradicionalna akcija Hrvatskog Crvenog križa koja se provodi u cijeloj Hrvatskoj.

Ovogodišnji moto akcije je ‘Priča za pet’, a kao i proteklih godina, i ove će se godine prikupljeni novac namijeniti za kupnju sportske obuće učenicima školskog uzrasta koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznaku Crvenog križa.

Ove godine prikupljaju se isključivo novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva.

Na području pojedinih mjesnih odbora u Gradu Koprivnici aktivisti I volonteri će akciju Solidarnost na djelu provesti tijekom vikenda, kao i na područjima općina, najkasnije do 25. listopada.

Prošle 2013. godine, u akciji Solidarnost na djelu, na području Koprivnice i 11 općina prikupljeno je ukupno više od 90.000,00 kuna te je nabavljeno 528 pari tenisica za učenike iz svih koprivičkih i škola s područja 11 okolnih općina.

Vjerujemo da će i ove godine u akciji Solidarnost na djelu naši sugrađani pokazati svoju plemenitost na čemu im unaprijed zahvaljujemo.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content