U akciji Solidarnost na djelu prikupljeno 87.078,14 kuna

Mali ‘Nemčići’ i ‘Radići’ prikupili 715 kg raznih prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu
26/10/2022
Dobrovoljni darivatelji krvi primili Medalje grada Koprivnica
04/11/2022

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica završilo je jubilarnu, 50. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2022. pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Akcija je provedena u Koprivnici i 11 općina te je ukupno prikupljeno 87.078,14 kuna. Kao što je najavljeno na početku ove humanitarne akcije, Odlukom Odbora GDCK Koprivnica, novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja.

Od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će pet posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a za ostatak sredstava će biti kupljeno i podijeljeno više od 450 pari tenisica učenicima u potrebi iz ukupno 17 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Jubilarna, 50. akcija Solidarnost na djelu provedena je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2022. godini kao akcija svih društava HCK. Na području grada Koprivnice akcija je održana u četvrtak, 13. listopada, a mjesna  i općinska društva Crvenog križa akciju su na svojim područjima provodila do 30. listopada. Ove godine opet su tradicionalno volonteri Crvenog križa prikupljali novčana sredstva, a za darovani iznos građanima su uručivali bonove zahvalnosti.

Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazati humanost i solidarnost kako bi na taj način pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content