Tjelesnom težinom popravite i svoje zdravlje

Večernji list, 05. ožujka 2014.
05/03/2014
Rabljena odjeća podijeljena u Sokolovcu i Maloj Mučnoj
10/03/2014

KOPRIVNICA – Savjetovalište za prevenciju i smanjenje tjelesne težine počelo je u srijedu 5. ožujka s novim ciklusom predavanja i radionica. Prvi dan Korizme, vremena odricanja, te dolazak proljeća idealno su vrijeme za početak promjene načina prehrane i povećanje kretanja u cilju redukcije tjelesne težine. Nekoliko novih polaznica u uvodnom su predavanju Božice Šnajdar, voditeljice Savjetovališta, mogle čuti kako je Hrvatska 10. u Europi po pretilosti, a koju Svjetska zdravstvena organizacija pretilost naziva kroničnom bolešću. Stoga su Ministarstvo zdravlja i Hrvatski crveni križ širom Hrvatske pokrenuli program kako bi se promicalo znanje o važnosti normalne tjelesne težine za zdravlje.

Na otvorenju nove sezone rada Savjetovališta bili su ravnateljica Adela Sočev i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa dr. Dražen Sačer koji je okupljenim polaznicama poručio kako je bitno potrošiti više kalorija nego unijeti te preporučio svakodnevno umjereno kretanje, poput šetnji ili plivanja.

Sljedeći sastanak polaznika Savjetovališta održat će se u srijedu 19. ožujka, i svi koji žele, mogu se priključiti. Polaznici će imati prilike izmjeriti svoju težinu, visinu, tlak i šećer te indeks tjelesne mase, a sve to zapisat će u svoje knjižice u kojima će, uz zadržavanje privatnosti podataka, moći pratiti svoj napredak. Pokušajte uz savjete naših stručnjaka zdravije jesti, više se kretati i skinuti koji kilogram!

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content