Tegljač s pomoći iz Koprivnice otputovao u Vinkovce

Posjet uspješnih učenika Osnovne škole „Braća Radić“ Županiji
22/05/2014
Poslali smo četiri kamiona u Slavoniju, donirajte opremu i sredstva za čišćenje
22/05/2014

Stotinjak volontera bilo je u srijedu navečer uključeno u akciju utovara humanitarne pomoći žrtvama poplava u Slavoniji, koja se odvijala u prostoru koprivničkoga Kampusa. U akciji su sudjelovali uglavnom mlađi ljudi, među njima i mladi igrači Slavena Belupa.

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnice prikupljena je od ponedjeljka velika količina vode, hrane, higijene, odjeće i obuće namijenjena ljudima koji su ostali bez svega što su imali.

Jedan je tegljač tijekom jučerašnjeg dana prihvaćen u Slavonskom Brodu, a drugi je sinoć otputovao u Vinkovce, odakle će se prikupljene stvari usmjeriti tamo gdje su najpotrebnije.

U humanitarnu akciju prikupljanja pomoći uključili su se mnogi pojedinci i organizacije, koje je nemoguće spomenuti na jednome mjestu.

Između ostalih, javili su nam se učenici i nastavnici Srednje škole Koprivnica koji su jučer prikupili stvari za dva puna kombi vozila.

Najavili su kako će humanitarnu aktivnost nastaviti i idući tjedan, a prikupljat će se i udžbenici i materijali za pripreme za državnu maturu. Naime, iz Županje se doznalo da su njihovi učenici ostali bez svega, a polagat će ispite nakon 9. lipnja, pa im se na taj način želi pomoći u pripremama za maturu.

Tekst i slika preuzeti sa koprivnica.net

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content