Svjetski dan prve pomoći u subotu, 11. rujna

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju u ponedjeljak, 13. rujna 2021.
10/09/2021
Članovi županijskog interventnog tima sudjelovali na vježbi u Jastrebarskom
13/09/2021

KOPRIVNICA – Svjetski dan prve pomoći je u subotu, 11. rujna 2021. godine, obilježava se pod geslom „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“, a prilika je to za promicanje i poticanje znanja i vještina prve pomoći. Te vještine trebaju biti dostupne svima, kao važan čin humanosti koji omogućuje ljudima da spase živote i pomognu u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede. Vještina pružanja prve pomoći povećava sposobnost pojedinca da poduzme brze mjere kako bi smanjio ili stabilizirao ozbiljne ozljede i poboljšao šanse za preživljavanje.

U obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći uključit će se i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i to u petak, 17. rujna 2021. godine akcijom na Zrinskom trgu, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Više od 150 godina Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca je među vodećim svjetskim edukatorima i promotorima prve pomoći. Glavne ciljne skupine Svjetskog dana prve pomoći u 2021. godini su djeca, tinejdžeri, mladi ljudi, kao i učitelji, školsko osoblje i roditelji. Podučavanje preventivnih mjera i prepoznavanje mogućih opasnosti u svakodnevnom životu može dovesti do smanjenja nesreća u njihovom okruženju.

Ključna poruka je da svatko može spasiti život, bez obzira na dob, može biti sudionik u provedbi akcija spašavanja života i učiniti svoju okolinu sigurnijom.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content