Supružnici Ivo i Katarina Horvat dobili novi štednjak u sklopu projekta „Za dostojanstven život“

Uspješne akcije u siječnju, dobrovoljni darivatelji dali 489 doza krvi, imamo i jednog novog jubilarca
19/01/2024
Podržite naš rad učlanjenjem u GDCK Koprivnica!
31/01/2024

KOPRIVNICA – U sklopu programa „Za dostojanstveni život“ Hrvatskog Crvenog križa, a na prijedlog Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica bračni par Ivo i Katarina Horvat, dobili su novi štednjak na drva. Horvatovi žive u šumi na Đelekovečkoj cesti, u vrlo teškim uvjetima, stari štednjak bio im je u raspadnutom stanju, a iz cijevi za dimnjak se dimilo, pa je jedina prostorija u kojoj obitavaju i griju bila stalno puna dima te je i njihov život bio ugrožen u ovo zimsko vrijeme kad moraju ložiti cijeli dan i noć. Teška ekonomska situacija, nesnalaženje u životnim situacijama dovelo je ovo dvoje ljudi na rub civiliziranog načina života te smo iznimno zadovoljni što smo im uspjeli nabaviti novi štednjak te da će puno lakše prebroditi zimu.

Program „Za dostojanstveni život“ Hrvatskog Crvenog križa namijenjen je socijalno ugroženim starijim osobama, a sredstva su najvećim djelom osigurana iz sredstava donacija trgovačkog lanca Studenac d.o.o. a ukupno je 123 korisnika s područja Republike Hrvatske dobilo drva ili štednjake.

Iako je za obitelj Horvat pokrenuto više akcija preko društvenih mreža, kako bi im se poboljšali životni uvjeti, do sada im je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kupnjom štednjaka, prema riječima supružnika Horvat, jedino konkretno pomoglo, a koliko im to znači govore riječi neizmjerne zahvale djelatnicima i volonteru koprivničkog Crvenog križa koji su iznijeli stari štednjak i postavili novi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content