Sudjelovali smo u vježbi evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Braće Radića

Održana Skupština Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
10/05/2017
Tjedan u znaku donacija za Socijalnu samoposlugu i EU fondova
11/05/2017

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo je na vježbi evakuacije i spašavanja u OŠ Braće Radića. Uslijed potresa u kotlovnici škole izbio je požar koji se počeo širiti prema spremištu i kuhinji te je tom prilikom u učionici informatike teže ozlijeđeno troje učenika, a na katu zgrade i u kuhinji lakše je ozlijeđeno petero osoba. Ekipa podmladtka Crvenog križa Koprivnica s članovima interventnog tima pružila je pomoć lakše ozlijeđenim osobama koje su zbrinute u šatoru Crvenog križa, dok je teže ozlijeđene zbrinula hitna služba Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Učenici škole s nastavnicima, ukupno njih 450, evakuirani su na prostor ispred škole, dok su vatrogasci gasili zamišljeni požar te su iz učionice na katu spašavali učitelja i učenike koji su skakali s balkona na vatrogasni zračni jastuk.

U vježbi su sudjelovali vatrogasci, Hitna služba, Policijska uprava Koprivničko-križevačka i HGSS, dok se Gradsko društvo Crvenog križa pobrinulo za realistični prikaz ozljeda svih osmero ozlijeđenih u ovoj vježbi.

Nakon postrojavanja svih sudionika, ravnatelj OŠ B. Radića Krešo Grgac, zamjenik župana Ivan Pal i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić zahvalili su sudionicima na izvedenoj vježbi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content