Sudionici projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije posjetili Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj

U shopping centru SUPERONOVA prikupljeno 150 kilograma hrane i 38 komada higijenskih potrepština
20/04/2019
Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC
03/05/2019

KOPRIVNICA – Predstavnici Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, stručni suradnici i volonteri su od 24. do 26 travnja 2019. godine bili u posjetu Gradskom društvu Crvenog križa Rovinj kao primjeru dobre prakse. Posjet je organiziran u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ kojeg financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, na temelju provedenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije’ i temeljem Odluke o financiranju projekata Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škole Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj posjetili smo kako bismo se upoznali s njihovim humanitarnim djelovanjem u zbrinjavanju socijalno potrebitog stanovništva što je uvelike povezano s ciljevima projekta ‘Mali humanitarko’ usmjerenima na edukaciju učenika o humanosti i volonterstvu. Za vrijeme posjete organizirana je i radionica za sve sudionike na kojoj su osmišljeni edukativni materijali za provedbu sata odgoja za humanost u sklopu građanskog odgoja koji će u svim petim razredima na području Koprivničko-križevačke županije provoditi stručni suradnik zaposlen na projektu. Izrađeni su i svi pripremni i popratni materijali za sve učitelje te kurikulum koji će se uvesti u školske kurikulume partnerskih škola. Osim navedenog osmišljen je sadržaj i izgled edukativnih brošura koje će se dijeliti učenicima petih razreda u partnerskim školama kao promotivni materijal.

Radionicu su vodili vanjski stručni suradnici Miroslav Kanisek, Goran Višak i Nikola Cik učitelji iz koprivničkih osnovnih škola ‘Đuro Ester’, ‘Antun Nemčić Gostovinski’ i ‘Braća Radić’, a na radionici su sudjelovali Adela Sočev, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Đurđica Trbus i Marina Perica, ravnateljice gradskih društava Crvenog križa Križevci i Đurđevac, djelatnici partnerskih osnovnih škola koji će sudjelovati u projektnim aktivnostima, Dubravka Jaković, Đurđica Prlok i Vedrana Rađa te djelatnik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Zdravko Janković i djelatnica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Antonija Habajec.

‘Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content