Stjepan Lončar krv je dao 200. puta, a Božidar Kozulić i Zoran Matovina 100. puta!

Pozivamo Vas na travanjske akcije dobrovoljnog darivanja krvi u GD CK Koprivnica
16/04/2020
Na akcijama u travnju dobrovoljni darivatelji krvi dali 454 doze krvi!
24/04/2020

KOPRIVNICA- Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi danas, u ponedjeljak 20. travnja 2020. godine u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dobili smo čak tri nova jubilarca. Božidar Kozulić  i Zoran Matovina dali su krv 100. puta, a naš rekorder Stjepan Lončar ruku spasa pružio je već 200. puta.

Božidar Kozulić rođen je 4. siječnja 1958. godine u Varaždinu gdje je u srednjoj školi počeo s dobrovoljnim darivanjem  krvi. Od svojeg zaposlenja 1976. godine u Hrvatskoj elektroprivredi u Koprivnici stalni je dobrovoljni darivatelj krvi. Živi u Koprivnici, oženjen je otac dvoje djece, a supruga i sin također su dobrovoljni su darivatelji krvi.

Zoran Matovina iz Koprivnice prvi je puta dobrovoljno darivao krv 1983. godine u srednjoj školi. S darivanjem je nastavio zaposlenjem u tvornici Hartmann 1983. godine, gdje se pridružio velikom broju svojih kolega koji su se odazivali akcijama. Svojim je primjerom poticao mlade za darivanje krvi, a to čini i danas.

Stjepan Lončar je redoviti dobrovoljni darivatelj krvi, ali je i mnogo puta odlazio u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagreb na separator dajući krv na hitni poziv.

Stjepan Lončar predsjednik je Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koji je današnjim 200. darivanjem krvi iskazao svoju humanost i plemenitost, a mi smo izuzetno ponosni na našeg Stjepana, koji je ujedno i član županijskog i gradskog Odbora Crvenog križa te član Interventnog tima, uvijek spreman pomoći u svakoj situaciji.

Čestitamo današnjim jubilarcima, a Božidaru i Zoranu želimo dobrodošlicu u Klub 100 i dobro zdravlje!

Svoju humanost i ljudskost naši su dobrovoljni darivatelji krvi dokazali mnogo puta, pa tako i u ovim specifičnim vremenima. Na današnju akciju u prijepodnevnim satima odazvao se veliki broj darivatelja koji su dali 67 doza krvi. Akcije se nastavljaju u sjedištu GD CK Koprivnica tijekom današnjeg poslijepodneva i sutra te u srijedu poslijepodne. Sve akcije održavaju se uz propisane mjere zaštite.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content