Srednja škola Koprivnica i PŠ Hlebine pobjednici su 18. Natjecanja mladih Crvenog križa Koprivnica

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi organiziramo od 11. do 15 ožujka 2019.
08/03/2019
Koprivnički Crveni križ drugi, a županijski prvi u Hrvatskoj po broju doza krvi u 2018. godini
13/03/2019

KOPRIVNICA – U Osnovnoj školi u Sokolovcu je u subotu 9. ožujka 2019. godine održano 18. Natjecanje mladih Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a domaćin je bila Osnovna škola Sokolovac. Natjecalo se ukupno 11 ekipa, od toga 9 ekipa podmlatka i 2 ekipe mladeži.

Natjecanje je otvorila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev koja je natjecateljima poželjela puno uspjeha u natjecanju, a dobrim željama pridružili su se i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, pročelnica odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek, načelnik općine Sokolovac Vlado Bakšaj te u ime domaćina natjecanja ravnatelj Osnovne škole Sokolovac, Saša Korkut. Prije početka natjecanja, domaćini, učenici Osnovne škole Sokolovac pod vodstvom Leile Zainul pripremili su prigodni program za sudionike i organizatore natjecanja.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka su učenici PŠ Josipa Generalića Hlebine, OŠ Fran Koncelak Drnje, u sastavu Petra Veriga, Barbara Filipović, Lorena Međimorec, Filip Filipović i Fran Sinković pod vodstvom mentorice Marije Zlatar.

U kategoriji mladeži pobijedila je ekipa Srednje škole Koprivnica u sastavu Dunja Gregurec, Helena Muktić, Matija Podgajski, Antonio Voćanec, Antonio Milić i Ivan Bečeić pod vodstvom mentorice Petre Šimunić.

Ukupan poredak u kategoriji podmlatka:

 1. PŠ Josipa Generalića Hlebine, OŠ Fran Koncelak Drnje, mentorica Marija Zlatar
 2. OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, mentor Goran Višak
 3. OŠ Andrije Palmovića Rasinja, mentorica Višnjica Sesvećan
 4. OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, mentorica Marija Harambaša
 5. OŠ Đuro Ester Koprivnica, mentor Miroslav Kanisek
 6. OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, mentorica Kristina Ružić
 7. OŠ Braća Radić Koprivnica, mentor Nikola Cik
 8. OŠ Sokolovac, mentorica Jelena Hunjadi
 9. OŠ Legrad, mentorica Marina Kovaček

Ukupni poredak u kategoriji mladeži:

 1. Srednja škola Koprivnica, mentorica Petra Šimunić
 2. Obrtnička škola Koprivnica, mentorica Marin Horvat

Natjecanje GD CK Koprivnica i ove godine je uspješno provedeno zahvaljujući domaćinu Osnovnoj školi Sokolovac te brojnim volonterima koji su, kao suci na radilištima, šminkeri i manekeni pomogli u organizaciji i provedbi natjecanja.

Čestitamo pobjednicima i želimo im puno uspjeha na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 6. travnja 2019. godine u Križevcima, dok će se Državno natjecanje održati u Našicama 11. svibnja 2019.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content