Solidarnost na djelu: u Koprivnici prikupljeno 7.261,79 eura!

Dobrovoljni darivatelji Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ izabrali Ivicu Šnajdara za predsjednika
11/10/2023
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi od 16. do 20. listopada
14/10/2023

KOPRIVNICA –  Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u četvrtak, 12. listopada 2023. godine 51. humanitarnu sabirnu akciju Solidarnost na djelu. Građani su iskazali solidarnost i donirali ukupno 7.261,79 eura, a tim će novcem biti kupljene tenisice učenicima slabijeg imovinskog stanja u 16 osnovnih i srednjih škola na području našeg djelovanja. Cilj ove tradicionalne akcije nije samo prikupljanje pomoći za siromašne sugrađane, nego i poticanje solidarnosti, posebno među mlađim generacijama. Akcija u Koprivnici je potvrdila humanost, zajedništvo i solidarnost, jer je u njezinoj pripremi i provođenju u gradu i prigradskim naseljima uz djelatnike koprivničkog Crvenog križa sudjelovalo oko 400 volontera svih dobi, od učenika do umirovljenika.

U organizaciji voditelja podmlatka Crvenog križa koprivničkih osnovnih i srednjih škola, učenici volonteri obilazili su grad, pozivajući građane na njihovom kućnom pragu da doniraju novac u korist akcije Solidarnost na djelu. Za donirana sredstva dijelili su im bonove zahvalnosti u vrijednosti 1 euro. Hvala svima koji su otvorili vrata svojih domova našim aktivistima. Nakon što su aktivisti s oznakama Crvenog križa tijekom poslijepodneva obišli grad, prikupljeni novac su odnijeli na sabirna mjesta, gdje su ih čekali voditelji akcije u pojedinom mjesnom odboru. Oni su novac odnijeli u sjedište Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Herešinskoj ulici 33, gdje smo u četvrtak navečer zbrojili prikupljen novac.

Na području djelovanja 14 mjesnih odbora Crvenog križa prikupljeno je 7.261,79 eura.

Akcija Solidarnost na djelu nastavlja se do kraja listopada u prigradskim naseljima i općinskim društvima Crvenog križa te u vrtićima, školama, tvrtkama, ustanovama, sportskim klubovima i različitim društvima. Ako niste bili kod kuće ili želite dodatno pomoći, novac možete uplatiti na račun akcije Solidarnost na djelu 2023. IBAN: HR9023860021552009223 ili skeniranjem bar koda s letka.

Hvala svima koji sudjeluju u akciji na bilo koji način!

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content