Slavica Čulić pripremala namaz od heljde i graha i zimski napitak

Napustio nas je Juraj Cesar, darivatelj s više od 100 darivanja krvi
03/12/2014
Tražimo peć na drva za obitelj s petero djece
05/12/2014

KOPRIVNICA – U Savjetovalištu za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine, koje djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u srijedu 3. prosinca gostovala je Slavica Čulić, autorica knjiga Kuhajmo s prirodom i Darovi prirode.

Slavica Čulić polaznicima i posjetiteljima Savjetovališta govorila je o namirnicama koje koristi u svakodnevnoj prehrani iz prirode, a ujedno je i pripremila namaze i napitak od namirnica koje nas okružuju, a rijetko su korištene.

Za polaznike i posjetitelje, ova promotorica zdrave hrane, pripremila je namaz od graha i namaz od heljde te zimski napitak, a recepte vam donosimo u nastavku.

Savjetovalište za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica projekt je Hrvatskog Crvenog križa, Ministarstva zdravlja, ima potporu Grada Koprivnice u sklopu projekta Zdravi grad.

Voditeljica Savjetovališta je Božica Šnajdar, umirovljena viša medicinska sestra, a Savjetovalište se održava prvu i treću srijedu u 18 sati svaki mjesec u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici Braće Radića 7. U prosincu je na rasporedu još jedno okupljanje u Savjetovalištu i to u srijedu 17. prosinca.

 

NAMAZ OD GRAHA
potrebne namirnice:350 g. kuhanog graha,1-2 žlice ribanog hrena,2-3 žlice ajvara
3 žlice bučinih koštica,5 žlica maslinovog ulja,sol papar

NAMAZ OD HELJDE
potrebne namirnice:200 g kuhane heljde,3 češnja češnjaka,4 žl. bučinog ulja,5 žlica suncokretovih sjemenki, peršinovo lišće,muškantni oraščić,sol.

ZIMSKI NAPITAK
potrebne namirnice:5 žlica sušenog šipka,1 žlica sjemenke komorača,2 žlice kadulje,koprive,đumbira, 1 limun, 2 litre vode.

Savjetovalište 1 Savjetovalište 2

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content