Skupština Općinskog društva Crvenog križa GOLA

Predavanje na temu “Debljina”
07/06/2012
Skupština Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
15/01/2013

Prekodravski darivatelji među najuspješnijima u Hrvatskoj

Na godišnjoj izvještajno – programskoj skupštini, predsjednik društva g. Eugen Pali, u prepunom Vatrogasnom domu u Novački, pred više od 80-tak darivatelja-mahom mladih, dobio je gromoglasni aplauz, nakon  podatka koje je naveo da je tijekom 2012g. prikupljeno 262 doze ove dragocjene tekućine. Tim rezultatom se Općinsko društvo CK Gola svrstava u red najuspješnijih u RH sa 11% darivnja na 100 stanovnika. Zasluge za ovako velik broj  darivatelja a posebice mladih, pripada rukovodstvu Društva, te saborskom zastupniku dr Stjepanu Milinkoviću i samom DDK.

“Ponosan sam na ovu mladost i dobrotu koja se nalazi danas na ovom mjestu. Prisjećam se kako smo prije 30-tak godina na prste jedne ruke mogli nabrojiti darivatelje i to visokotlakaše. Danas mladi i zdravi čine ovo Društvo i ponos su Prekodravlja. U ova teška vremena otuđenosti, ovakova brojka – oko 150 aktivnih darivatelja, koji zrače humanosti i ljubavi, zanače garanciju da ćemo sve prebroditi” – izrekao je u svom pozdravnom nastupu dr Stjepan Milinković.

Nekoliko desetina DDK primili su priznanja za jubilarni broj darivane krvi. Uručujući im priznanja članica Odbora GD CK Koprivnica gđa Anica Desnica im je zahvalila na svim  pruženim rukama spasenja ali i drugim aktivnostima na prikupljanju pomoći i darivanju potrebitih. “Ova mladost je garancija da ćete i dalje uspješno izvršavati zadaće koje stoje pred organizacijom Crvenog križa” naglasila je gđa Desnica uz čestitku svima koji su primili priznanja.

Svakako treba istaći one koji su darivali najveći boj doza krvi:

sa 75 i više doza krvi  –   Mijo Krolo

sa 50 i više darivanja – Dragutin Pali

Franjo Šafran

Ivan Žauhar (umro)

a ove godine će primiti za 50 i više darivnaja: Premec Ivica, Premec Željko i Šarec Željko

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content