Šest radova naših učenika na izložbi HCK Volontiram – mijenjam svijet

Polaznici škole engleskog jezika uljepšali božićne blagdane djeci
06/12/2018
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi provode se od 10. do 14. prosinca 2018.
06/12/2018

KOPRIVNICA – Na Međunarodni dan volontera, 05. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu otvorena je izložba likovnih djela koje su ušle u uži krug na likovnom natječaju Hrvatskog Crvenog križa Volontiram- mijenjam svijet za učenike osnovnih i srednjih škola.

Otvaranju izložbe prisustvovali su i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, ravnateljica Adela Sočev, zaposlenici Zdravko Janković i Kristijan Kolarek te učenici i mentori čiji su radovi izloženi na izložbi.

U uži izbor likovnog natječaja odabrani su radovi koji su se istaknuli vještinama likovnog izražavanja i originalnosti i u odnosu na analizu same teme natječaja. Prilikom odabira radova vodilo se računa o primjernosti likovnog izražaja sukladno dobi djece, ali i podudarnosti sa samom temom likovnog natječaja tj. porukom o volontiranju koja se željela prenijeti radom.

Cilj je natječaja bio potaknuti učenike na promišljanje o važnosti volontiranja i promicanju volontiranja kao nedvojbene društvene vrijednosti za zajednicu, organizaciju i same volontere.

Likovni natječaj Volontiram – mijenjam svijet trajao je od 15. rujna do 9. listopada a organizirao ga je Hrvatski Crveni križ u povodu 140 godina postojanja u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i Agencijom za odgoj i obrazovanje, naši najmlađi volonteri ostvarili su zapažen uspjeh. U kategoriji  1. –  4. razreda osnovnih škola od 221 pristiglog rada odabrano je 15, među kojima  je  6 rada naših volontera koji su izloženi na izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti :

Katja Zagorščak; Crveni križ pomaže djevojčici bez noge, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, 3.c, mentorica: Đurđica Pošta
Nika Jurendić, Djeca su došla u posjet starijima, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica 3.c, mentorica: Đurđica Pošta
Melani Glavnik, Pomozi, OŠ Reka, Reka, 3.razred, mentorica: Ivana Zrinjski
Laura Žganec, Pomažem starijima u donošenju namirnica, lijekova i prijelazu preko ceste, OŠ braća Radić, Koprivnica, 3.b mentorica: Marija Petras
Anja Horvat, Djeca volonteri, OŠ braća Radić, Koprivnica, 3.c, mentorica: Edita Sinjeri Štefanek

Tin Popec, Volonteri dijele pakete, OŠ Molve, Molve, 3.razred, mentorica: Dubravka Jaković

Čestitamo svim našim učenicima i mentorima a sve vas pozivamo da posjetite izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti gdje radove možete pogledati do 19. prosinca 2018. godine.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content