Sat odgoja za humanost u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ održava se i kroz virtualne učionice

Na akcijama u travnju dobrovoljni darivatelji krvi dali 454 doze krvi!
24/04/2020
Čestitamo vam 8. svibanja – Svjetski dan Crvenog križa
07/05/2020

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ nastavilo je s provođenjem sata odgoja za humanost, ali u virtualnim učionicama.

S obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, i mi smo se na neki način morali prilagoditi kako bi mogli nastaviti s održavanjem aktivnosti u osnovnim školama u sklopu projekta. Zahvaljujući razumijevanju škola i razrednika petih razreda s kojima je već bilo dogovoreno održavanje Sata odgoja za humanost nekoliko ih je održano kroz virtualnu učionicu. Učenicima je na platformu poslana prezentacija izrađena u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ kroz koju su mogli naučiti zanimljivosti o djelovanju Crvenog križa u Hrvatskoj i svijetu, o počecima djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, načelima prema kojima pokret djeluje te o humanitarnom pomaganju.

Prezentaciju su kroz virtualnu učionicu odgledali učenici četiri peta razreda osnovnih škola Koprivnički Ivanec, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete, ukupno njih 63, koji su sve novo naučeno mogli ponoviti kroz igranje on-line kvizova koristeći mobilne uređaje ili tablete. On-line kvizovi osmišljeni su kao zamjena za radne listiće kako bi učenicima ponavljanje gradiva učinili što zanimljivijim, a to se u trenutnoj situaciji pokazalo kao odlično rješenje.

Od početka školske godine 2019./2020. Sat odgoja za humanost održan je za ukupno 855 učenika u 48 razrednih odjeljenja petih razreda na području Koprivničko-križevačke županije i to u osnovnim školama Đuro Ester, Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Gornjoj Rijeci, Vladimira Nazora i Ljudevita Modeca u Križevcima, Svetom Petru Orehovcu, Molvama, Novigradu Podravskom, Legradu, Rasinji, Đelekovcu, Hlebinama, Drnju, Kalinovcu, Koprivničkom Ivancu, Kloštru Podravskom i Podravskim Sesvetama.

Sat odgoja za humanost provodi se s ciljem informiranja učenika o važnosti Crvenog križa u društvu, o humanitarnoj pomoći i volontiranju te na koji način i što se sve može prikupljati kao humanitarna pomoć, a sve s ciljem da ih se potakne na humanitarne aktivnosti i sudjelovanje u lokalnoj zajednici od malih nogu.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škole Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.’

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content