Ravnateljice Gradskih društava Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i predsjednica županijskog društva na prijemu kod župana

Tjedan u znaku donacija za Socijalnu samoposlugu i EU fondova
11/05/2017
Od 15. do 19. svibnja 2017. akcije dobrovoljnog davanja krvi
12/05/2017

U povodu Tjedna Crvenog križa te Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, župan Darko Koren održao je prijem za ravnateljice koprivničkog, križevačkog i đurđevačkog gradskog društva Crvenog križa te za predsjednicu županijskog društva.

Župan im je uputio čestitke za predani rad, vrhunsku organizaciju te prije svega za humanost i svakodnevno iskazivanje dobrote prema onima kojima je to najpotrebnije.

Ravnateljica Gradskog Društva Crvenog križa Koprivnica, Adela Sočev istaknula je aktivnost pučke kuhinje u kojoj se pripremi i podijeli preko 50 tisuća obroka godišnje, Socijalnu samoposlugu i projekt pomoći najpotrebitijima iz FEAD-a, koji provode u sklopu Hrvatskog Crvenog križa, a pozitivno su ocijenjeni za još jedan europski projekt, vrijedan više od milijun kuna.

Predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Dubravka Jaković zahvalila je županu i suradnicima na prijemu, ali i na dugogodišnjoj suradnji i potpori. Dodala je kako provode brojne humanitarne aktivnosti, s posebnim naglaskom na dobrovoljnom darivanju krvi. Županija je već godina na prvom mjestu u Hrvatskoj prema broju prikupljenih doza u odnosu na broj stanovnika. Aktivni su i po pitanju edukacije podmladaka i mladeži Crvenog križa koji postižu sjajne rezultate te su ušli među deset najboljih ekipa na državnoj razini.

Tjedan Crvenog križa traje od 8. do 15. svibnja, a započeo je obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom 8. svibnja 1828. godine u Ženevi. Središnji događaj Tjedna Crvenog križa je 21. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 13. svibnja u Sisku.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content