Ravnateljica Adela Sočev sudjelovala na FEAD konferenciji u Bruxellesu

U shopping centru SUPERONOVA prikupljeno 190 kilograma hrane i 53 komada higijenskih potrepština
23/09/2019
Članovi učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’ obišli Edukacijski centar HCK u Zagrebu
25/09/2019

KOPRIVNICA – FEAD Network konferencija, u organizaciji Europske komisije, održana je 19. i 20. rujna u Bruxellesu , a među stotinjak predstavnika iz cijele Europe, na konferenciji je bila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

FEAD Network konferencija je obilježila petu godišnjicu održavanja širom Europe, a sudionici su imali prilike čuti i vidjeti brojne primjere dobre prakse te razmijeniti iskustva kao i čuti ključna postignuća i naučene lekcije kroz provođenje FEAD-a, Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Sudionici konferencije posjetili su tri primjera dobre prakse, a ravnateljica Adela Sočev imala je prilike vidjeti na koji način funkcionira Saint Vincent de Paul Giraud, humanitarna organizacija u kojoj volonteri svakog tjedna pomažu oko 250 obitelji s prehrambenim namirnicama nabavljenima iz FEAD-a te od donacija robe pred istekom roka trajanja iz trgovačkih centara kao i iz belgijske Banke hrane koja opskrbljuje humanitarne udruge.

Osim toga, na konferenciji je bilo prezentirano 6 primjera dobre prakse, a među njima su svoje aktivnosti predstavili i Crveni križ iz Španjolske i Bugarske. Na konferenciji su još sudjelovali predstavnici Crvenog križa iz Mađarske, Italije, Slovačke te je bio prisutan i naš dugogodišnji prijatelj iz Ureda Crvenog križa u EU u Bruxellesu Eberhard Lueder. Iz Hrvatske su na konferenciji još bili predstavnici GD CK Križevci i Krapina.

Ravnateljica Adela Sočev tom je prilikom Eberhardu Luederu poklonila inovativni promidžbeni artikl GD CK Koprivnica, licitar u obliku Crvenog križa i promotivne materijale iz projekata Socijalna košarica, Volimo volontiranje i Mali humanitarko, s obzirom da je o tome Ured Crvenog križa u Bruxellesu objavio intervju s ravnateljicom Adelom Sočev.

FEAD Network konferencija bila je još jedna u nizu prilika za predstavljanje GD CK Koprivnica te umrežavanje s drugim društvima iz EU s obzirom da je i GD CK Koprivnica u dva navrata provodio FEAD projekt te je samo kroz prošli projekt podijelio više od 10.000 paketa s hranom i higijenom potrebitim korisnicima na području Koprivnice i 11 okolnih općina.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content