Radionica u povodu Svjetskog dana prve pomoći, pozivamo vas i na vježbu 19. rujna u središtu grada

Darujte krv – spasite život, dođite na akcije DDK od 11. do 15. rujna
11/09/2023
Tjedan borbe protiv tuberkuloze: iako je u RH dobra epidemiološka situacija, na tu zaraznu bolest treba stalno misliti
15/09/2023

KOPRIVNICA – U povodu Svjetskog dana prve pomoći, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je radionicu na kojoj su okupljeni imali prilike naučiti ili obnoviti znanje o osnovama pružanja prve pomoći. Radionicu je u srijedu, 13. rujna 2023. godine vodila dr. Ana Evačić Lončar, koja je teoretski objasnila osnovna znanja o pružanju prve pomoći te potom demonstrirala postupke pomoći teško ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi.

U prostorijama Kluba Volonter penzioner u koprivničkom Crvenom križu okupili su se djelatnici,  umirovljenici i ostali zainteresirani građani. Uz predavanje dr. Evačić Lončar, svatko je imao priliku na lutki isprobati postupak reanimacije te se učilo i vježbalo stavljanje u bočni položaj. Na radionici je prikazano i nekoliko kratkih video zapisa o pružanju prve pomoći, budući da je ove godine tema „Prva pomoć u digitalnom svijetu“.

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći nastavljamo idući tjedan u utorak, 19. rujna između 10 i 13 sati u središtu Koprivnice, gdje ćemo organizirati prezentaciju i pokaznu vježbu. Na Zrinskom trgu ćemo educirati građane o pružanju prve pomoći, prezentirati postupak oživljavanja na lutki, Heimlichov zahvat koji se izvodi ako se osoba guši te ujedno zainteresiranima kontrolirati krvni tlak i razinu šećera u krvi. Uz to, u sklopu projekta Ready2Respond imat ćemo pokaznu vježbu u gradskom parku, s podizanjem šatora i simulacijom pružanja prve pomoći unesrećenoj osobi. U vježbi će sudjelovali zaposlenici i volonteri gradskih društava Crvenog križa iz Čakovca, Varaždina i mi domaćini iz Koprivnice.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content