Projektu „Volimo volontiranje“ odobreno 1.166.365,04 kune iz Europskog socijalnog fonda

Učenici OŠ „Đuro Ester“ donirali 45 kilograma hrane i 16 komada higijenskih potrepština
25/05/2017
Učenici na radionicama prve pomoći u sklopu Programa prometne kulture za najmlađe
01/06/2017

KOPRIVNICA – U Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu je u četvrtak 25. svibnja 2017. održana svečana dodjela ugovora o bespovratnim sredstvima odabranim na natječaju „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“ financiranih u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.). Ukupan iznos od 24.551.393,18 kuna bespovratnih sredstava odobren je za 28 projekata od 122 prijavljena, kojima je cilj osnažiti doprinos volonterstva u provođenju reformi za društveni i gospodarski rast i demokratski razvoj. Među odobrenima je i projekt Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica „Volimo volontiranje“ za koji je odobreno 1.166.365,04 kuna bespovratnih sredstava.

Dodjela ugovora, koja je ujedno bila i prigoda da se istakne doprinos i udruga i volonterskog rada u društvenom, kulturnom i gospodarskom napretku Republike Hrvatske, održana je u okviru svečanog otvaranja Dana otvorenih vrata udruga 2017. u prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda, jedne od najstarijih udruga u Hrvatskoj, koja je ove godine proslavila 190. godišnjicu djelovanja.

Mnogobrojnim nazočnim predstavnicima uspješnih prijavitelja i partnera čestitkama su se obratili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je zahvalio svima koji svojim entuzijazmom, znanjem, iskustvom i stručnim doprinosom daju prilog kvalitetnijom razvoju hrvatskog društva te ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić.

Ugovor s predstavnicima Ureda za Udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva je u ime Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica potpisala ravnateljica Adela Sočev, a uručio ga je ministar Tomislav Ćorić. Dodjeli su osim nje prisustvovali predstavnici škola partnera u projektu Lidija Molnar iz Osnovne škole „Braća Radić“, Goran Višak iz Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski, Miroslav Kanisek iz Osnovne škole „Đuro Ester te Natalija Tušek i Antonija Habajec iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Ugovore o bespovratnim sredstvima korisnicima su, uz ministra Tomislava Ćorića, uručile i Vesna Lendić Kasalo, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge te upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić.

U sklopu projekta GD CK Koprivnica „Volimo volontiranje“ koji će se provoditi 24 mjeseca s početkom od 1. rujna 2017. godine educirati će se zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, članovi i volonteri udruge Rad na Dar, učitelji i voditelji volonterskih grupa u školama te učenici koji će ujedno biti i okosnica ovog projekta. U školama će se uspostaviti volonterske točke, osnovati volonterske grupe, organizirati humanitarne akcije, a rezultat svega je da će učenici biti uključeni u volontiranje od malih nogu s ciljem da i kasnije kroz život budu osviješteni za socijalne probleme u društvu te pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

Osim toga zaposlit će se i dva koordinatora volontera koji će biti uključeni u sve aktivnosti vezane uz provedbu projekta i koji će surađivati s voditeljima u školama i djecom volonterima te također pridonijeti njihovom odgoju i uključivanju u volonterske aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content