Projekt Volonter penzioner: umirovljenici razgledali Franovićevu izložbu u Galeriji Koprivnica

Otvorena vrata EU projekata: građani razgledali Centar za pomoć u kući Koprivnica
30/06/2023
Socijalna samoposluga prilično prazna, idući tjedan dvije akcije prikupljanja donacija
06/07/2023

KOPRIVNICA – U suradnji s Muzejom grada Koprivnice, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica redovito organizira posjete umirovljenika uključenih u projekt Volonter penzioner različitim izložbama u njihovim galerijskim prostorima. U utorak, 4. srpnja 2023. godine umirovljenici su posjetili Galeriju Koprivnica i u uz stručno vodstvo razgledali novu izložbu autora Tonija Franovića pod nazivom Rastakanje.

Taj poznati akademski slikar u galeriji na Zrinskom trgu predstavlja se s 30-ak novih radova, ulja na platnu velikih dimenzija, nastalih u njegovom legradskom ateljeu. Kroz zanimljivu izložbu umirovljenike su provele kustosica Draženka Jalšić Ernečić i povjesničarka umjetnosti Maša Zamljačanec. Obilazak izložbe dio je kulturno-umjetničkih aktivnosti u sklopu projekta Volonter penzioner. Kroz taj projekt koprivnički Crveni križ organizira niz različitih programa te daje mogućnost umirovljenicima da kvalitetno, ugodno i korisno provode svoje slobodno vrijeme.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu iznosu od 1.984.964,46 kuna (263.450,06 eura) te se provodi od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content